Expositie ‘Panden en natuur in Willemstad’

Geplaatst: 17-5-2024

Vanaf 2e Pinksterdag is er een nieuwe expositie in het Mauritshuis in Willemstad. Liefhebbers van schilderkunst kunnen hun hart ophalen de komende weken, tijdens een expositie van interessante schilderijen over panden en natuur in Willemstad.

Lenie Struyt begon zo’n tien jaar geleden als hobby met schilderen en doet dat nog altijd met veel plezier. Als inwoonster van Willemstad en lid van de Heemkundekring heeft Lenie de vele karakteristieke panden in Willemstad op doek gezet. Haar stijl is te omschrijven als fotografisch. ‘Panden in Willemstad’ geeft een interessante impressie van de vele bijzondere gebouwen in de vestingstad, variërend van de kerken tot het Oude Raethuys en van de oude d’Orangemolen tot de diverse authentieke huizen die Willemstad rijk is.

Sjaan van Exel is een geboren en getogen Willemstadse en uitgebreid geschoold in de schilderkunst. Ze is gefascineerd door alles wat te maken heeft met de natuur en heeft dit in diverse schilderijen prachtig vastgelegd met zowel acryl- als olieverf.

Haar stijl is impressionistisch en met haar werk laat zij op fraaie wijze zien wat er qua natuur zoal te beleven is, niet alleen binnen maar ook net buiten de vesting van Willemstad.

De uitgebreide collectie ‘Panden in Willemstad’ en ‘Natuur in en om de vesting’ is het waard om te delen met een breder publiek, niet alleen uit Willemstad maar ook daarbuiten.

Om die reden zijn deze twee fraaie collecties samengebracht en worden zij binnenkort geëxposeerd in de Oranjezaal van het Mauritshuis in Willemstad.

De expositie is te zien vanaf tweede Pinksterdag van 20 mei tot en met 31 augustus 2024 in het Mauritshuis. Toegang is gratis.

Het Mauritshuis is open van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 en op zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00. Op maandag is het Mauritshuis gesloten.