Maatregel om sluipverkeer tegen te gaan tijdens afsluiting Heinenoordtunnel A29

Geplaatst: 4-7-2024

Rijkswaterstaat renoveert de Heinenoordtunnel in de A29. Van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot vrijdag 9 augustus 05.00 uur is de Heinenoordtunnel hierdoor in beide rijrichtingen dicht. Weggebruikers moeten tijdens de afsluiting rekening houden met extra reistijd, ook op de omleidingen. De renovatie duurt tot eind 2024.

Sluipverkeer tegengaan, veiligheid waarborgen

Om sluipverkeer tegen te gaan, het verkeer te reguleren en de veiligheid voor omwonenden te waarborgen treft Rijkswaterstaat in afstemming met de gemeente Moerdijk maatregelen. Vergelijkbaar met 2023 wordt de Driehoefijzerstraat in Zevenbergschen Hoek tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel A29 van 26 juli tot 9 augustus afgesloten.

Zevenbergschen Hoek

Om de verkeersdrukte in Zevenbergschen Hoek te minimaliseren wordt de rotonde bij de komgrens (De Vlijt) tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel volledig gesloten met betonblokken. Doorgaand verkeer wordt op de rotonde gedwongen links af te slaan om via de Hoge Zeedijk hun weg te vervolgen. Rechtsaf via De Vlijt is alleen bestemd voor bestemmingsverkeer. Weggebruikers die geen bestemming hebben in het dorp riskeren een boete.

Rekening houden met de leefbaarheid

"We willen benadrukken hoe belangrijk het is om de verkeersveiligheid op onze dijken en wegen te waarborgen. Veel van deze smalle wegen zijn niet geschikt voor extra verkeer. We vragen vriendelijk om de aangewezen omleidingsroutes te volgen in plaats van bekende sluiproutes. Zo blijft het aangenaam en veilig voor fietsers, en houden we rekening met de leefbaarheid van onze bewoners in de woonkernen en het buitengebied," aldus wethouder Danny Dingemans.

Advies weggebruikers

Er zijn vanuit Rijkswaterstaat een aantal adviezen voor weggebruikers.

  • Goede voorbereiding. Weet wanneer afsluitingen zijn. Tijdens de werkzaamheden kunnen files ontstaan, waardoor de vertraging in de spits kan oplopen tot meer dan een uur.
  • Werk, als het kan, zoveel mogelijk thuis.
  • Pas, indien mogelijk, reisgedrag aan om files te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer, samen te reizen of te fietsen.
  • Plan de reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie. Houd rekening met extra reistijd. Houd renovatieheinenoordtunnel.nl en de navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.

omleiding

Voor meer informatie over alle maatregelen en updates over de afsluiting van de

Heinenoordtunnel kunt u terecht op de website van Rijkswaterstaat.