Vernieuwing Lamgatsebrug tussen Moerdijk en Halderberge

De Lamgatsebrug tussen de gemeenten Moerdijk en Halderberge wordt vervangen. Dat is nodig omdat er houtrot zit in deze fietsers- en voetgangersbrug. De uitvoering start in op dinsdag 2 april en loopt door tot eind juni. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten en geldt een omleiding. Als alles volgens planning verloopt, is de brug per 24 juni weer op.

Wat komt er?

De brug wordt vanaf 2 april 2024 gesloopt en daarna duurzaam en circulair opgebouwd. De nieuwe brug wordt voor meer dan 80% gemaakt uit hergebruikt materiaal. Het hout van de oude brug wordt voor minimaal 75% hergebruikt voor de aanleg van steigers in de haven van Oudenbosch.

De sloop gebeurt vanaf het water met een drijvend ponton en kraanschip. De nieuwe, duurzame brugconstructie wordt voor een groot deel in de fabriek gereedgemaakt en komt in delen over het water aan bij de locatie. De stremming voor de vaart is zo minimaal mogelijk.

Omleiding

Van dinsdag 2 april tot en met vrijdag 21 juni 2024 (week 14 t/m week 25 2024) geldt voor fietsers en voetgangers een omleiding. Dit wordt met borden aangegeven. Door de omleiding is de gemiddelde extra reistijd per fiets ongeveer 10 minuten.

De omleidingsroute naar Oudenbosch loopt via de Markbrug.

Kaart met de omleidingsroute naar Oudenbosch

De omleidingsroute naar Hoeven loopt via de Etten-Leur.

Kaart met de omleidingsroute naar Hoeven

Wat is de laatste stand van zaken?

Planning

De voorbereiding is in 2023 gestart en loopt door tot het eerste kwartaal van 2024. In april 2024 start de uitvoering van de werkzaamheden. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met juni 2024.

Wie voert het werk uit?

De gemeenten Moerdijk en Halderberge hebben samen de aanbestedingsprocedure doorlopen. Er is voor gekozen om de kennis uit de markt te benutten door een specialistisch bouwteam samen te stellen. De sloop van de brug met hergebruik van het hout wordt uitgevoerd door Van Hese Infra B.V. uit Middelburg. De nieuwe circulaire brug wordt ontworpen door Meerdink bruggen B.V uit Winterswijk.


 

Meer informatie

Op de hoogte blijven van dit project? Dat kan via deze projectpagina en de social media van de gemeenten Moerdijk en Halderberge.

Contact

Gemeente Moerdijk

Beheersadviseur Civiele Techniek Arjan Deurloo
Postbus 4
4760AA Zevenbergen
Tel 14 0168
Mail