Ik wil weten of mijn plan mogelijk is

U heeft een plan en wilt weten of het mogelijk is. Om daarachter te komen, kunt u een verzoek indienen. U geeft in grote lijnen aan wat uw plannen zijn en waarom de gemeente medewerking zou moeten verlenen. Samen kijken we naar de wenselijkheid. Als er geen belemmeringen zijn, kunt u daarna verder met het uitwerken van uw plan om de officiële aanvraag in te dienen.

U heeft een plan en wilt weten of het mogelijk is. Om daarachter te komen, kunt u een verzoek indienen. U geeft in grote lijnen aan wat uw plannen zijn en waarom de gemeente medewerking zou moeten verlenen. Samen kijken we naar de wenselijkheid. Als er geen belemmeringen zijn, kunt u daarna verder met het uitwerken van uw plan om de officiële aanvraag in te dienen.

Kan ik mijn plan uitvoeren (bestemmingsplan bekijken)?

Om te bekijken of een verbouwing of activiteit wel of niet kan, is het bestemmingsplan leidend. Kijk op op de pagina inzage bestemmingsplan voor meer informatie. De meest actuele plannen van de gemeente kunt u ook op internet vinden via de website van de gezamenlijke overheden.

Waar kan ik informatie vinden over de welstandscriteria?

Informatie over welstandsbeleid vindt u op de pagina Welstandsbeleid. Helaas hebben we de welstandscriteria niet online.

U kunt welstandscriteria specifiek voor uw locatie kosteloos opvragen via info@moerdijk.nl.

Hoe dien ik een plan in?

Indienen kan via het intakeformulier op de pagina Mijn Moerdijk met behulp van uw DigiD of op de pagina Mijn Moerdijk via eHerkenning. Afhankelijk van de antwoorden die u geeft, vragen we u een aantal bijlagen toe te voegen. Voeg gerust extra bijlages toe als u relevante aanvullende informatie heeft. Bijvoorbeeld een bedrijfsplan of een uitgebreide toelichting of foto’s.

Let op: U krijgt alle correspondentie via de mail toegezonden (ontvangstbevestiging, verzoek om aanvulling en de eindbrief).

Ik wil meer informatie over de omgevingsdialoog (het gesprek met mijn omgeving)

Omdat de gemeente wil weten wat uw omgeving van uw initiatief vindt, kan het verstandig zijn om al in gesprek te gaan met uw omgeving. U leest daar meer over op de pagina Omgevingsdialoog: In gesprek met mijn omgeving, hoe doe ik dat?

Hoelang duurt het voordat ik antwoord krijg?

U krijgt direct na het indienen van uw plan een ontvangstbevestiging toegestuurd per mail. Het behandelen van een verzoek duurt maximaal 8 weken, dit hangt af van het soort plan.

Ik heb een vraag of hulp nodig

Mail dan naar info@moerdijk.nl of bel 14 0168. Komt u liever langs of heeft u uitleg nodig over de informatie kunt u ook een afspraak met het Vergunningenloket. Wij helpen u graag!

Wat kost het laten toetsen van een plan?

De kosten voor de beoordeling van uw initiatief bedragen € 100 per plan. Als u daarna een aanvraag omgevingsvergunning indient, brengen we de kosten van de beoordeling in mindering.