Huurhuis

Woont u in een huurhuis en is uw afvoer verstopt? Misschien kunt u het zelf oplossen. Lukt dat niet, bel dan het storingsnummer van uw verhuurder.

Soms werkt één afvoer niet meer. Bijvoorbeeld de wc of de wastafel. Zoek dan de oorzaak. Een prop toiletpapier bijvoorbeeld of een toiletblokje dat klem zit in de wc. Bij een gootsteen of doucheputje kunnen vet en haren de oorzaak zijn.

Zelf doen

Probeer of u de verstopping los krijgt met een plopper. Dat is een ouderwetse ontstopper met een rubberen zuignap, te koop bij huishoudwinkels. Bij een gootsteen of wasbak kunt u de zwanenhals (de sifon) schoonmaken. Als dat niet helpt, kunt u een ontstoppingsveer gebruiken. Op YouTube staan video’s over hoe je een plopper gebruikt en hoe je een gootsteen ontstopt.

Verhuurder bellen

Als dit niet helpt, of als er meerdere afvoeren niet werken, dan is het probleem waarschijnlijk groter. De verhuurder van uw huis moet dit voor u uitzoeken en oplossen. Bel het storingsnummer van uw verhuurder (bijvoorbeeld Woonkwartier). Dit storingsnummer is meestal 24 uur per dag bereikbaar.