Ook dit jaar gratis shuttledienst Stelling van Willemstad

Geplaatst: 27-6-2022

Bezoekers reizen ook dit jaar gratis door de Stelling van Willemstad met onze shuttledienst. De hop-on hop-off dienst rijdt van woensdag t/m zondag tussen 11.00 en 16.00 uur en start op 9 juli en eindigt op 5 september 2022. Met mogelijke uitloopt naar de weekenden van september tot oktober.

De shuttlebus stopt bij vier locaties: Bezoekerscentrum Het Mauritshuis, centrum Willemstad (nabij Havenhoofd), de Volkeraksluizen en fort Sabina. Wegens de tijdelijke sluiting zal de halte bij fort De Hel tijdelijk buiten gebruik blijven. Mocht het fort dit seizoen zijn deuren nog openen, dan passen we de dienstregeling aan en zal de shuttlebus ook stoppen bij dit fort.

Elke halte is te herkennen aan het grote haltebord met daaronder een informatiebord inclusief de dienstregeling.

Dienstregeling

Reizen je gasten graag mee? Reserveren is niet nodig. Bezoekers kunnen wachten op de shuttlebus bij één van de drie haltes. De concrete dienstregeling is terug te vinden op visitmoerdijk.nl, onderaan deze blog en bij de verschillende haltes. Begin juli zal deze regeling worden gecommuniceerd. Stuur je je gasten graag goed voorbereid op pad met een concrete dienstregeling en vind je deze niet terug? Neem dan contact op met Visit Moerdijk via visit@moerdijk.nl

Stelling van Willemstad

In totaal bestaat de Stelling van Willemstad uit vijf forten en twee vestingsteden: Willemstad én Klundert. Vanwege de afstand tussen de twee vestingsteden rijdt de shuttlebus enkel in de omgeving van Willemstad. Toch is het in Klundert ook prima vertoeven. In zowel Bezoekerscentrum Het Mauritshuis als in het Toeristisch informatiepunt Klundert kunnen bezoekers terecht voor informatie over hun bezoek.

Fort Buitensluis

Aan de overkant van het Hollands Diep vinden bezoekers fort Buitensluis in Numansdorp. Dit fort opent dit seizoen elk tweede weekend van de maand zijn deuren van 13.00 uur tot 16.00 uur. Via de Haringvlietbrug is dit fort gemakkelijk bereikbaar. Helaas vaart veerdienst Anna dit jaar niet naar Numansdorp. We hopen dat deze veerdienst volgend jaar weer zal varen.

Fort Bovensluis en fort Prins Frederik

Fort Bovensluis maakt momenteel onderdeel uit van de voormalige Camping Bovensluis. Deze camping is gesloten en overgenomen door een ontwikkelaar. Het fort en de voormalige camping wacht een flinke opknapbeurt. Om die reden is het fort momenteel gesloten en niet toegankelijk voor publiek. Ondertussen wordt op Fort Frederik (Goeree-Overflakkee) hard gewerkt om ook dit fort in de toekomst toegankelijk te maken voor publiek.

Op initiatief van gemeente Moerdijk

De shuttledienst is een initiatief van gemeente Moerdijk om onze bezoekers de kans te geven hun bezoek aan de Stelling uit te breiden naar andere locaties. Wij hopen dat ook jouw bezoekers veel plezier beleven in onze hele regio!

Dienstregeling