Leerlingen pimpen fietstunnel op met een fris kleurtje

Geplaatst: 24-5-2024

De naast basisschool De Neerhof gelegen fietstunnel heeft gisteren een vrolijk en frisse muurschildering gekregen. Leerlingen van groep 8 van basisschool De Neerhof in Zevenbergen zijn samen met beeldend kunstenaar Boudewijn Mijnlief van Oflines aan de slag gegaan om de fietstunnel op te pimpen met een kleurtje. Ook burgemeester Aart-Jan Moerkerke nam de verfkwast ter hand en hielp mee.

Abstracte letters 

Ontwerper Boudewijn heeft alle lijnen uitgezet op de muren van de fietstunnel. De leerlingen en burgemeester Aart-Jan schilderen deze vakken zelf in. "Het ontwerp bestaat uit abstracte letters. Het zijn alle eerste letters van de namen van de kinderen van groep 8", legt Boudewijn uit.

Educatieproject

Dit initiatief komt voort uit een educatieproject met de school, Meer Moerdijk en gemeente Moerdijk. Sinds enkele maanden is de fietstunnel in beheer en onderhoud van de gemeente Moerdijk. Deze tunnel vormt nu een verkeersveilige verbinding tussen beide delen van de nieuwbouwwijk Bosselaar-Zuid. Na de opening zien we steeds meer uitingen en vervuiling ontstaan, zodat de fietstunnel er minder fraai uitziet en niet aantrekkelijk is om er door heen te fietsen. Door een combinatie te maken met schoonmaken, educatie en bescherming van de wanden maken we iedereen bewust dat we de tunnel mooi, schoon en veilig moeten houden. Burgemeester Aart-Jan: "De kinderen zelf zijn een van de belangrijkste gebruikers van het fietstunneltje. Ik vind het mooi dat de kinderen zelf betrokken zijn bij het project. Op deze manier wordt het een beetje hun fietstunneltje."