Centrum Zevenbergen: blauwe zone op de schop

Geplaatst: 7-3-2019

Nu de start van het werk aan de haven nadert, verandert de parkeersituatie in het centrum van Zevenbergen. De bestaande blauwe zone, waarbinnen met een parkeerschijf mag worden geparkeerd, wordt aangepast en uitgebreid.

In het kort

  • Vanaf 9 april plaatst de aannemer bouwhekken op de Noord- en Zuidhaven. Hierdoor vervallen alle parkeerplaatsen op het middenterrein. 
  • Vanaf deze datum wordt de bestaande blauwe zone uitgebreid en aangepast.
  • Wie binnen de blauwe zone woont, kan gratis een ontheffing aanvragen.

In het centrum van Zevenbergen plaatst de aannemer vanaf dinsdag 9 april bouwhekken op de Noord- en Zuidhaven rond het middenterrein waar de haven wordt gegraven. Hierdoor vervallen alle parkeerplaatsen op dit terrein. Daarnaast vervallen er tijdelijk parkeerplaatsen langs de panden aan de Noord- en Zuidhaven als daar de nieuwe riolering wordt aangelegd.

Blauwe zone wordt groter

Vanwege deze veranderingen wordt per 9 april de bestaande blauwe zone uitgebreid en aangepast: meer straten krijgen een blauwe lijn en de maximale parkeerduur wordt 1 uur in plaats van de huidige 2 uur. Dit bevordert de doorstroming en daarmee de beschikbaarheid van parkeerplaatsen in het centrum.

Ontheffing per adres

Wie binnen de blauwe zone woont, kan een ontheffing aanvragen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Met zo’n ontheffing kan per adres met één auto zonder beperking worden geparkeerd binnen de blauwe zone. Zevenbergenaren wie dit betreft, hebben hierover inmiddels een brief ontvangen. 

Lang parkeren blijft mogelijk

Ondernemers, medewerkers en bezoekers van winkels in het centrum die langer dan een uur willen parkeren, kunnen hun auto de hele dag gratis kwijt op een van de langparkeerplaatsen in het centrum, zoals de Kasteeltuin (200 plekken) of  aan het begin van de Kerkstraat (40 plekken).

Meer informatie

Binnenkort hangen er posters en liggen er folders in winkels in het Zevenbergse centrum om Zevenbergenaren en bezoekers te informeren over de veranderingen.

Bekijk voor meer informatie de overzichtskaart van de blauwe zone in het centrum van Zevenbergen en een lijst met meest gestelde vragen.

Wie in aanmerking komt voor een ontheffing, kan deze via Ontheffing blauwe zone centrum Zevenbergen aanvragen.