Standdaarbuiten

De speelplekken aan de Dansvlinder, Markiezenlaan en Ridderzwam worden in 2022 vernieuwd of opgeknapt. Bij De Wieken is de speelplek eerder al opgeknapt, tegelijk met het groen. Er volgt nog een laatste speelplek aan de Oudendijk. De aanleg daarvan is uitgesteld omdat die niet samengaat met de (tijdelijke) verkeersmaatregelen die nabij die locatie nodig zijn voor de aanleg van nieuwe 380 kV-elektriciteitsmasten. 

In 2021 hielden we een enquête onder bewoners van Standdaarbuiten en kinderen van de basisschool. De uitslag daarvan gaven we aan de twee speeltoestelleveranciers waarmee de gemeente samenwerkt. Die maakten vervolgens ontwerpen.

Voorkeur

Hieronder vindt u de ontwerpen. Tot 30 april 2022 kon iedereen zijn reactie geven. Op basis van die reacties is het ontwerp van de speelplek aan de Dansvlinder aangepast met een uitdagender speeltoestel dan in het oorspronkelijke ontwerp.

Planning

Vanwege drukte bij de leveranciers en lange levertijden start de aanleg van de nieuwe speelplekken na de zomervakantie van 2022.

Ontwerpen