Zevenbergschen Hoek

De speelplekken aan De Vang en de Olavstraat worden in 2022 vernieuwd. De speelplek bij de Sporenbergstraat blijft voorlopig zoals hij is. Als de nieuwe woningen gebouwd zijn, zal hier een nieuwe speelplek verrijzen. 

In 2021 hielden we een enquête onder bewoners van Zevenbergschen Hoek en kinderen van de basisschool. Enkele bewoners onderzochten aan welke speeltoestellen behoefte is. De uitslagen daarvan gaven we aan de twee speeltoestelleveranciers waarmee de gemeente samenwerkt. Die maakten vervolgens ontwerpen. 

Voorkeur

Voor de speelplek aan De Vang was er de keus tussen twee ontwerpen van verschillende leveranciers, Kompan en Boerplay. Tot 30 april 2022 kon iedereen zijn reactie geven. Ruim tweederde had een voorkeur voor het ontwerp van Kompan, dus dat ontwerp wordt gerealiseerd. Bij de speeltuin aan de Olavstraat krijgt een van schommels een kinderzitje naar aanleiding van de reacties. 

Planning

Vanwege drukte bij de leveranciers en lange levertijden start de aanleg van de nieuwe speelplekken na de zomervakantie van 2022.

Ontwerpen