Rioolbedrijf inhuren

Riool verstopt? Dat wilt u natuurlijk snel oplossen! Lukt dit zelf niet, dan kunt u een rioolbedrijf bellen. Zit het probleem buitenshuis en wilt u een rioolbedrijf inhuren? Overleg altijd eerst met de gemeente. Zit het probleem in huis? Dan is overleg niet nodig.

Er zijn goede rioolbedrijven die een verstopping netjes oplossen. Maar helaas zijn er ook oneerlijke bedrijven die onterecht torenhoge rekeningen sturen. Op de website 'Eerlijk riool ontstoppen' vindt u tips hoe u een eerlijk bedrijf herkent. Hieronder leest u de belangrijkste:

Verstopping in huis: zelf oplossen

Zit de verstopping in huis, bijvoorbeeld bij een wc, douche of bad? En lukt het niet om het probleem zelf op te lossen? Dan kunt u een rioolbedrijf bellen. Bel hiervoor niet naar de gemeente: een verstopping in huis moet u zelf (laten) oplossen.

Verstopping buitenshuis: bel de gemeente

Zit de verstopping buiten uw huis? En wilt u een rioolbedrijf inhuren? Bel dan altijd met de gemeente voordat u het rioolbedrijf inschakelt. De kosten die zo’n bedrijf maakt, krijgt u niet vergoed. Ook niet als de verstopping bij de gemeente zit. Meer hierover leest u op de pagina Wie betaalt?

Vraag naar de tarieven

Belt u een rioolbedrijf, vraag dan naar de tarieven. Een eerlijk bedrijf heeft een vast tarief voor het eerste halfuur, inclusief de voorrijkosten. Belt u buiten normale werktijden? Daarvoor gelden vaak andere tarieven. Vraag hiernaar.

In een halfuur klaar

De meeste verstoppingen kunnen in het eerste halfuur worden opgelost. Heeft de monteur meer tijd nodig, dan zal een goede monteur dit met u bespreken vóórdat hij verder gaat. Extra tijd wordt vaak verrekend per 15 minuten (of minder).

Extra werk

Is extra werk nodig, zoals een camera-inspectie of een reparatie? Een goed rioolbedrijf bespreekt dit vooraf en maakt een offerte.

Geen kosten voor gereedschap

Een goede rioolspecialist heeft het gereedschap bij zich dat nodig is, zoals een hogedrukreiniger, een verenmachine en klein gereedschap. Het bedrijf rekent geen kosten voor het gebruik van deze machines.