Onderzoek naar de ondergrond voor aardwarmte

Geplaatst: 28-6-2022

Vorig jaar is er seismisch onderzoek uitgevoerd in de gemeente door SCAN. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van een landelijk onderzoek om de Nederlandse ondergrond in beeld te brengen. Doel van het onderzoek is om nauwkeuriger in te kunnen schatten waar de inzet van aardwarmte als duurzame energiebron wellicht haalbaar is.

Onderzoeksboring

Op basis van de informatie van het seismisch onderzoek is besloten meer onderzoek te doen naar de ondergrond via een onderzoeksboring. Hiermee kan achterhaald worden uit welk materiaal de aardlagen in een bepaald gebied bestaan en wat de temperatuur van het warme water is. De komende periode verkent SCAN bij grondeigenaren in de omgeving van Dinteloord en Breda of zij mee willen werken aan een onderzoeksboring. De locatie wordt tijdelijk ingericht en er zal geen sprake zijn van het winnen van warmte. 

Inloopbijeenkomsten 5 en 11 juli

SCAN nodigt alle geïnteresseerden uit voor een inloopbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst vertellen ze over de tijdelijke onderzoeksboring in onze omgeving. U bent van harte welkom op 5 juli in de Blauwe Wolk in Dinteloord of op 11 juli in zalencentrum Marktzicht in Prinsenbeek. Op beide avonden kunt u tussen 19.00 en 21.00 uur terecht. Wilt u erbij zijn? Geef het dan door via info@scanaardwarmte.nl Kijk op www.scanaardwarmte.nl voor meer informatie

Downloads