Centrum Zevenbergen: op naar de volgende stap

Geplaatst: 19-4-2024

Meer handhaven op foutparkeren en te hard rijden, zwemmen in de haven toestaan en weg met die reclameborden op de stoep: een greep uit de honderden verbeterpunten die 17 april tijdens de evaluatieavond werden genoemd om het centrum van Zevenbergen verder te verbeteren. De drukbezochte avond krijgt een vervolg met een adviesgroep, waarvoor inwoners zich kunnen aanmelden.

Dat het Zevenbergse centrum met de aanleg van de haven een boost heeft gekregen, daar waren veruit de meeste mensen het wel over eens. Maar op de evaluatieavond zag een grote meerderheid ook ruimte voor verbetering. Zoals die onlogische route die je met de auto moet rijden rond de haven. Maar ook hardrijders en foutparkeerders aanpakken, en meer groen en speelruimte voor de kinderen. Wat betreft evenementen, kunst en cultuur, overlast en nog veel meer andere zaken zijn er verbeterpunten, die terug te lezen zijn in het complete overzicht van opmerkingen

Breed centrum

De evaluatieavond die woensdag 17 april bij Bij Verhoeven plaatsvond, is de start van de verdere verbetering van het centrum van Zevenbergen. Daarbij gaat het niet alleen om de Noord- en Zuidhaven en de Markt, maar zeker ook om de omliggende straten, van de Doctor Ariënslaan tot de Doelstraat en van de Neerhofstraat tot de Van Steelandtstraat.

Bekijk de presentatie van de avond

Let op: deze presentatie is niet digitaal toegankelijk, maar dient ter ondersteuning van de tekstuele uitwerking in dit nieuwsbericht.

Meld u aan voor de adviesgroep

De gemeente Moerdijk gaat aan de slag met de vervolgstappen. Het einddoel is een uitvoeringsprogramma: een actieplan met concrete maatregelen voor het centrum van Zevenbergen. Onderdeel van dit proces is een adviesgroep, die meedenkt over de verbeteringen.

Wie in het centrum woont of onderneemt, of zich anderszins bij het centrum betrokken voelt, kan zich hiervoor aanmelden.