Opladen bij de woning

Ik kan laden op eigen terrein. Heb ik een vergunning nodig voor een laadpaal?

Nee, voor het plaatsen van een laadpaal op eigen terrein is geen vergunning nodig. Wanneer u een woning huurt moet u wel toestemming vragen aan de verhuurder.

Kan ik subsidie krijgen voor een oplaadpunt?

Nee, de gemeente geeft geen subsidie voor oplaadpunten.

Ik wil mijn auto opladen vanaf mijn woning. Mag dat?

Dat mag alleen wanneer u uw auto direct bij uw woning kunt parkeren op eigen terrein. Wanneer uw auto op een openbare parkeerplaats staat is dit niet toegestaan. Dit is ook niet toegestaan met hulpmiddelen zoals kabelgoten, matten of armen over het trottoir.

Mag ik voor mijn garage parkeren om de auto op te laden?

Dat mag alleen wanneer u op eigen terrein parkeert. In andere gevallen is parkeren voor een uitrit verboden. Dit is ook niet toegestaan voor uw eigen uitrit.

Kan er een kabelgoot aangelegd worden om mijn laadkabel door te voeren?

Nee, deze vorm van laden is niet toegestaan. U komt waarschijnlijk in aanmerking voor een openbare laadpaal. U kunt deze aanvragen via de website van ParknCharge.

Ik wil mijn auto laden met zelfopgewekte stroom maar kan niet op eigen terrein laden. Wat moet ik doen?

Helaas is het binnen de huidige regels niet mogelijk om te laden. Mochten de regels in de toekomst veranderen dan zullen we dit bekend maken.

Kan ik een afsplitsing krijgen van een openbare laadpaal naar mijn oprit?

Nee, dit is niet mogelijk. U kunt de laadpaal het best aansluiten op uw eigen meterkast. Raadpleeg hiervoor een installateur.