Eigendom & Onderhoud

Van wie zijn de laadpalen?

Laadpalen zijn geen eigendom van de gemeente maar worden geplaatst en beheerd door een bedrijf. Dit kunnen bijvoorbeeld Allego en Park&Charge zijn. U kunt dit vergelijken met een merk benzinestation. Ieder bedrijf heeft zijn eigen systemen en tarieven. U kunt bij alle laadpalen van deze bedrijven laden.

Wie plaatst de laadpalen in de gemeente?

Park&Charge plaatst de nieuwe laadpalen. Zij hebben een contract met de gemeente. In dit contract staan afspraken over de manier waarop een laadpaal geplaatst wordt en wanneer iemand in aanmerking komt voor een laadpaal.

Wie verzorgt het onderhoud van de laadpalen?

Het bedrijf wat eigenaar is van de laadpalen verzorgt het onderhoud.

Wat moet ik doen bij schade aan de laadpaal of een storing?

Neem dan contact op met de eigenaar. Het storingsnummer staat op de laadpaal en is 24 uur per dag bereikbaar. U kunt storingen of schade niet melden bij de gemeente.

Wie betaalt de laadpalen?

De kosten voor plaatsing en onderhoud zijn voor rekening van de eigenaar van de openbare laadpalen.

Wie kan de gegevens van de laadpalen inzien?

De leverancier van de laadpalen en de gemeente kunnen de verbruiksgegevens van de laadpalen inzien. Hierbij gaat het o.a. om het verbruik, de bezettingsgraad en de tijdstippen waarop geladen wordt. Het is niet mogelijk om te zien wie of welke voertuig opgeladen heeft. Hiermee is de privacy van de gebruiker dus veilig.