Het Bolwerk (Bult van Pars) Klundert

Het project Het Bolwerk (Bult van Pars) richt zich op de herontwikkeling van de locatie hoek Oliemolenstraat/Westerstraat in Klundert tot een woningbouwlocatie.

Stand van zaken

Achtergrond

De projectlocatie aan de Oliemolenstraat/Westerstraat in Klundert is nog gemeentelijk grondbezit. Om het gebied geschikt te maken voor woningbouw, is de locatie een aantal jaren geleden gesaneerd.

Sinds augustus 2021 is het bestemmingsplan 'Bolwerk Klundert' onherroepelijk. Dit bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 40 woningen mogelijk. In het bestemmingsplan is opgenomen dat de gemeente een verkoopprocedure start voor de herontwikkeling van de locatie met als doel om één marktpartij te selecteren die de grond van de gemeente koopt en de realisatie van de woningen op zich gaat nemen. Eind 2021 is de verkoopprocedure gestart.

Winnend ontwerp

Het winnende ontwerp, op basis van de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit, is van de combinatie De Realisatie (projectontwikkelaar), SVP Architectuur en landschapsbureau Haver Droeze. Het plan bevat 35 woningen die geschikt zijn voor diverse doelgroepen (starters, gezinnen die toe zijn aan een volgende stap en senioren). Er komt een appartementencomplex met 24 woningen inclusief een parkeergarage, 9 rijwoningen en twee woningen onder een kap. 26 woningen vallen in de categorie 'betaalbaar' (minder dan € 355.000). Op de locatie komt verder nog een aantal parkeerplaatsen, inclusief ruimte voor elektrische deelauto's. Daarnaast is er ruimte voor groen in de omgeving (tussen appartementengebouw en de woningen) en biodiversiteit (bouwkundige voorzieningen in daken, gevels en omgeving die begroeiing stimuleren en een ideale omgeving creëren voor bijen, vogels en egels). Het blok wordt bovendien klimaatbestendig ingericht. De woningen krijgen een warmtepomp, met de mogelijkheid tot koeling. Een 'groen dak' op het apparmententencomplex en bomen in de omgeving dragen bij aan het verminderen/voorkomen van hittestress in warme zomers. En er is ruimte voor waterberging, zodat problemen met droogte worden voorkomen.

Planning

Naar verwachting buigt de gemeenteraad zich begin 2023 over het plan. Geeft die groen licht, dan volgt de overdracht van de grond aan de ontwikkelaar. Die kan daarna aan de slag met de voorbereidingen van de bouw.

 

Meer informatie met betrekking tot dit project

Gemeente Moerdijk

Projectleider Marleen Zantingh
Postbus 4
4760AA Zevenbergen
Tel 14 0168
Fax 0168-373 580
Mail
Website www.moerdijk.nl