Overlast melden

Wateroverlast, stank of een verstopt riool kunnen allerlei oorzaken hebben. Bekijk eerst of u de oorzaak kunt achterhalen. Als het probleem bij de gemeente zit, kunt u dit 24 uur per dag melden.

Verstopt riool

Een verstopt riool in huis is hartstikke vervelend. Met het stappenplan op deze website kunt u uitzoeken waar het probleem zit. U leest hier ook wanneer u de gemeente moet bellen.

Wateroverlast

Wateroverlast in huis, in de tuin of op straat kan ontstaan bij harde regen, maar bijvoorbeeld ook door grondwater. Als huiseigenaar bent u er zelf verantwoordelijk voor dat de ruimten onder uw huis waterdicht zijn. Daarover leest u meer op de pagina’s over wateroverlast en over grondwater

Doordat het tegenwoordig vaker hevig regent, komt wateroverlast buitenshuis steeds vaker voor. Zeker als dat water moeilijk weg kan zakken in de grond, bijvoorbeeld als de tuin betegeld is. Hoe u die overlast kunt verminderen, leest u op de pagina over water in de tuin

Water op straat hoort bij het nieuwe klimaat. Blijft dat water 2 dagen (48 uur) staan, dan is soms de straatkolk (het putje in de straat) verstopt. Dit kunt u bij de gemeente melden via het aanmeldingsformulier.

Stank uit het riool

Ruik je een rioollucht in de badkamer of bijkeuken? Dan staat er vaak een stankslot (zwanenhals) droog. Dat kun je snel oplossen door een beetje water in de afvoer te laten lopen. Op straat geldt hetzelfde: als het langere tijd droog is geweest en een putje stinkt, is dat probleem vaak snel verholpen met een emmer water.

Soms hangt de rioollucht in meerdere ruimtes, of gaat hij niet weg als je water in de afvoeren laat lopen. Wat u dan kunt doen, leest u op de pagina over rioolproblemen

Hangt er buiten een rioollucht die niet door een droogstand putje komt? Of ruikt u een gaslucht of benzinelucht uit het riool? Meld dit bij de gemeente via telefoonnummer 14 0168 of via het aanmeldingsformulier. Bel bij acuut gevaar de brandweer.