Haventje dorp Moerdijk opgeknapt

Geplaatst: 28-7-2015

Het gebied rond het haventje in het dorp Moerdijk is wat opgeknapt. In samenspraak met een brede vertegenwoordiging uit het dorp zijn er een aantal aanpassingen voorgesteld waarvan het mogelijk was om deze op korte termijn uit te voeren. Dit vooruitlopend op de plannen voor het haventje op de langere termijn.

Zo is er een schelpenpad aangelegd vanaf de haven tot aan de Appelzak, met picknickbanken en verlichting. Het kleine watergangetje bij de toegang tot de Appelzak is voorzien van een voetgangersbrug. De haven heeft bovendien een groot aantal nostalgische verlichtingspunten gekregen en de bedrijven aan de rechterzijde zijn zoveel mogelijk afgeschermd door het toepassen van beplanting en het plaatsen van een aantal bomen. Ook zijn er twee grotere bomen aan de koppen van de haven aan een groenperkje geplaatst.

Nieuwe glans

Het opknappen van het haventje is één van de maatregelen die de gemeente samen met Provincie Noord Brabant en Havenschap neemt om het dorp Moerdijk nieuwe glans te geven. Er wordt de komende jaren nog veel meer geïnvesteerd in maatregelen die de leefbaarheid in het dorp vergroten. Zo ging bijvoorbeeld de Moerdijkregeling dit jaar van start, is sinds mei dit jaar het nieuwe dorpshuis de Ankerkuil in gebruik en staan er vrije bouwkavels aan de Steenweg in de verkoop