Fendertse Voorstraat weer open!

Geplaatst: 28-7-2016

Nieuwe bestrating, nieuwe indeling van de parkeervakken, nieuw straatmeubilair..... alleen de verlichting en de beplanting ontbreken nog. Maar de Voorstraat is weer open zodat u kunt genieten van de aantrekkelijker geworden straat. De weekmarkt gaat weer terug naar de vertrouwde plek. De officiële opening volgt in november.

De werkzaamheden zijn volgens planning verlopen. Begin mei werd gestart en de gemeente ging uit van oplevering voor de Fendertse Week. Die kan plaatsvinden op de nieuwe Voorstraat. Afgelopen periode zijn meteen ook werkzaamheden verricht aan het riool. Hiermee is ook de afwatering verbeterd. 

In het najaar officiële opening

De nieuwe inrichting van de Voorstraat is nog niet helemaal afgerond. Belangrijk onderdeel van de nieuwe Voorstraat zijn naast de bestrating ook de verlichting en beplanting. Nadat de bomen geplant zijn in november vindt de officiële opening plaats. De datum daarvoor volgt nog.

Bankjes

In de vorm van een Technasium opdracht hebben leerlingen van het Marklandcollege de bankjes ontworpen voor de Voorstraat. Die worden woensdag 3 augustus 2016 geplaatst. (Per abuis werden eerst niet de juiste bankjes geplaatst). 

Weekmarkt weer op de vertrouwde plek

Vanaf komende dinsdag kan de weekmarkt weer op de vertrouwde plek plaatsvinden. Om dit te vieren is er voor alle bezoekers van de weekmarkt op dinsdag 23 augustus (tijdens de Fendertse Week) een extraatje. Iedereen wordt dan verwelkomd met gratis koffie/thee/fris en wat lekkers. Op dinsdag 23 augustus is de markt weer compleet.

Gebiedsplannen

Het opknappen van de Voorstraat maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan Fijnaart. Sinds 2012 worden gebiedsplannen opgesteld in een samenwerking tussen inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties (gemeente Moerdijk, Surplus, Politie, Woonkwartier en Groenhuysen). Ontwikkelingen voor elke kern en het buitengebied krijgen plek in één document. Met als doel dat het ook in de toekomst prettig is om te wonen en leven in de kernen en het buitengebied van de gemeente Moerdijk. Alle partijen gaan samen aan de slag hiervoor.

Inmiddels zijn er al elf plannen in de gemeente Moerdijk afgerond. Uiteindelijk worden voor alle plaatsen en voor het buitengebied in de gemeente (in totaal twaalf) gebiedsplannen opgesteld. Kijk op www.moerdijk.nl/gebiedsplannen voor meer informatie.