Mauritshuis Willemstad

Willemstad. Veilig geschurkt tegen het water, verscholen tussen groen en vervuld van historie. Je moet er een keer geweest zijn om zelf de verschillen te proeven, de sfeer te ondergaan en te genieten van het vestingstadje aan het Hollands Diep.

Willemstad. Veilig geschurkt tegen het water, verscholen tussen groen en vervuld van historie. Je moét er een keer geweest zijn om zelf de verschillen te proeven, de sfeer te ondergaan en te genieten van het vestingstadje aan het Hollands Diep.

Vanwege het coronavirus is het Mauritshuis tijdelijk gesloten voor bezoekers. 

Het Mauritshuis: ontmoetingsplek, infocentrum, decor of uitvalsbasis

Eén van de mooie middelpunten in Willemstad is het rijksmonumentale Mauritshuis. Het statige pand is ontmoetingsplek, infocentrum of het decor van je huwelijk of partnerschap. Of de uitvalsbasis voor je wandel- of fietstocht. Of zoek je een bijzondere vergaderplek? Heb je zin om een workshop te organiseren of je te verdiepen in de turbulente geschiedenis van Willemstad en natuurlijk van het Mauritshuis zelf?

Het kan er allemaal.

Sluit je huwelijk of partnerschap in het smaakvol gerestaureerde, romantische pand. Slenter door de pittoreske straatjes naar een van de restaurants, of maak een wandeling langs het water. Laat je vereeuwigen op een mooie straathoek, aan het water of bij het sfeervolle Mauritshuis zelf.

Hoe wisten drie timmerlieden 8.000 Franse krijgslieden op oorlogspad te stoppen? Wat was de band tussen de Oranjes en het Mauritshuis? Hoe kwam Willemstad aan die unieke ster-vorm? Beleef zelf de verhalen in de Canonkamer van het Mauritshuis, onderga de gemoedelijke sfeer van Willemstad en geniet.

Bezoek het Mauritshuis en Willemstad

Een kijkje nemen of afspraak maken?

Neem dan contact op met een van de gastvrouwen van het Mauritshuis:

Mauritshuis
Hofstraat 1
4797 AC Willemstad

Telefoon: 0168 – 755 211

Parkeren

Voor het Mauritshuis is een kleine parkeerplaats waar u vrij kunt parkeren. Binnen de vesting van Willemstad is het van maandag tot en met woensdag vrij parkeren. Donderdag tot en met zondag moet tussen 11.00u en 21.00u de blauwe kaart worden gebruikt. De maximale parkeertijd is dan 2 uur. Net voor de vesting is een grote parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren. Het is dan 5 tot 10 minuten lopen naar het Mauritshuis.