Reageren op onderzoeksplan voor ondergronds waterstofnetwerk

Geplaatst: 13-11-2023

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Hynetwork Services ontwikkelen een landelijk waterstofnetwerk. Onderdeel hiervan is het waterstofnetwerk in Zuidwest-Nederland. Zo kan de industrie ook in deze regio verduurzamen met waterstof. In de gemeente Moerdijk gaat het om het ombouwen van bestaande aardgasleidingen die in de bestaande buisleidingenstraat liggen. U kunt nu reageren op het onderzoeksvoorstel.

De vergunningenprocedure begon in maart en gaat nu naar de volgende fase. In deze fase wordt het onderzoeksvoorstel, de "concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau" (NRD), gepresenteerd. Hierin staat wat Hynetwork Services gaat onderzoeken, hoe ze dat gaan doen en hoe gedetailleerd. U kunt de conceptversie van de NRD bekijken op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. U heeft tot en met 14 december om hierop te reageren. Op basis van deze reacties wordt het plan aangepast en opnieuw gepubliceerd. Daarna beginnen de onderzoeken.

Inloopbijeenkomsten

U kunt zelf uw vragen, suggesties of zorgen delen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Hynetwork Services, onder andere op inloopbijeenkomsten. Omdat in onze gemeente geen tot weinig overlast wordt verwacht zijn, organiseert men hier geen bijeenkomst. Er is gekozen voor twee avonden in een regio waar nieuwe buisleidingen worden aangelegd, aangezien daar de meeste overlast wordt verwacht bij de aanleg. De inloopbijeenkomsten vinden plaats op:

  1. Dinsdag 28 november 2023 in De Stenge, Stengeplein 1, 4451 CZ Heinkenszand.
  2. Woensdag 29 november 2023 in de CO3 Campus, Zeelandlaan 2, 4538 CA Terneuzen.

U bent van harte welkom tussen 19:00 en 21:00. Er wordt geen algemene presentatie gehouden.

Meer informatie

Meer informatie over het waterstofnetwerk vindt u op de website van Hynetwork Service en op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De animatie van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland legt nog eens uit wat een (concept) Notitie Reikwijdte en Detailniveau precies is.