Interview Bella Verschoor – Beleidsadviseur mobiliteit van de gemeente Moerdijk

Geplaatst: 26-10-2021

Sinds september vorig jaar ben ik als Beleidsadviseur Mobiliteit verbonden aan de gemeente Moerdijk. Samen met onze beleidsmedewerker verkeer en verkeerskundige houd ik mij bezig met de strategische bereikbaarheid van de gemeente Moerdijk. Ontwikkeling als de hub bij station Lage Zwaluwe om er een beter station van te maken is een voorbeeld van zo’n strategisch ontwikkeling.

Maar ook betere fietsverbindingen en de transitie van het openbaar vervoer, waarbij het reguliere openbaar vervoer straks meer op vraag en aanbod gericht is, zijn een belangrijk onderdeel van mij mijn werk. Deel mobiliteit is de toekomst en zal steeds meer ingezet worden hierbij. Ook bij gebiedsontwikkelingen geef ik advies over de vervoerscomponent in het betreffende gebied. Mooi voorbeeld is het nieuwe Logistiek Park Moerdijk (LPM), waarbij gekeken wordt hoe we met inzet van slimme technologie de bereikbaarheid kunnen verbeteren.

Samenwerken aan goede bereikbaarheid van de gemeente

Goede bereikbaarheid is belangrijk voor onze inwoners, de lokale ondernemers en hun medewerkers en het inkomend toerisme. Door de bereikbaarheid binnen de gemeente goed op orde te hebben faciliteren we deze doelgroepen. Goede samenwerking intern met mijn collega’s van verkeer en extern met onze strategische partners, als buurtgemeenten, de provincie en het Brabants Mobiliteitsnetwerk, is nodig om goede bereikbaarheid binnen de gemeente te realiseren.

Wat ik belangrijk vind om goed samen te kunnen werken is dat we dingen ook echt samen doen. Niet alleen maar wijzen / roepen naar elkaar als iets niet lekker loopt, maar juist ook kijken naar hoe we samen iets op kunnen lossen en wat iemands eigen rol hierin kan zijn. De gemeente heeft vaak de contacten om dingen te organiseren, de ondernemer de input. In gesprek gaan levert in mijn ogen altijd een oplossing die breed gedragen wordt. Naast de ondernemers, is voor mij een goede samenwerking met onze strategische partners essentieel om ervoor te zorgen dat Moerdijk goed bereikbaar is en blijft.

Je hebt elkaar nodig

Wat ik het allerleukste aan mijn werk vind is het schakelen met al onze strategische partners en partijen om samen te zorgen voor een goede bereikbaarheid van de hele regio. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om. Je hebt elkaar nodig om dit voor elkaar te krijgen. Ik ben graag in gesprek met de partijen en leg de benodigde verbindingen voor het beste resultaat.

Trots ben ik op de samenwerking met het Brabants Mobiliteitsnetwerk, waarmee we een community aan het bouwen zijn met bedrijven om duurzame mobiliteit onder medewerkers te stimuleren. Een project waar ik veel energie van krijg!

Mijn favoriete plek in de gemeente Moerdijk

Station Lage Zwaluwe is mijn favoriete plek binnen de gemeente Moerdijk. Niet omdat ik het nu zo mooi vind of er zo graag kom. Maar omdat er zoveel potentie inzit en we samen met onze strategische partners bezig zijn met een toekomstbeeld voor deze locatie. Ik kijk door de ‘lelijkheid van het moment’ heen en zie daar potentie en wat ervan gemaakt kan worden. Zeker in combinatie met LPM en het bedrijvenpark wat daar nog komt. Genoeg kansen dus om er echt een favoriet plekje van te maken. Deze potentie zien en dat ontwikkelen tot iets moois, dat maakt me blij!