Interview Natascha van den Bosch

Geplaatst: 20-9-2021

Als beleidsmedewerker REO draag ik graag bij aan de ontwikkeling van de gemeente Moerdijk. Ik doe dit binnen onze organisatie door het ondersteunen van de clusters Economie, Ruimtelijke ordening en Vastgoed. Ik zorg voor de ondersteuning van de beleidsmedewerkers zodat zij hun aandacht op het beleid kunnen vestigen en zich niet hoeven te houden met allerlei bijzaken. Deze kosten stiekem veel tijd. Tijd die een beleidsmedewerker liever steekt in dat waar hij of zij goed in is en echt leuk vindt om te doen. Net als ik bij voorkeur collega’s ondersteun. Zo staat ieder in zijn kracht en dragen we samen bij aan de ontwikkeling van de gemeente Moerdijk.

Op welke manier zorg jij voor een goede verbinding tussen gemeente en inwoners/ondernemers? 

Samenwerken en de verbinding zoeken met onze lokale ondernemers vind ik ook erg belangrijk. Enerzijds zoek ik de verbinding door het schrijven van de ondernemersverhalen. Ik bezoek en interview de ondernemer, zie het bedrijf en de voel de passie van de ondernemer. Waarna in samenspraak met de ondernemer een inspirerend ondernemersverhaal tot stand komt. Maar ook mijn contacten voor de VVV met de ondernemers zijn erg leuk. Tijdens het verspreiden van de folders voor de VVV spreek ik veel lokale ondernemers maar ook voor de social media berichten voor de VVV probeer ik de lokale ondernemers te betrekken in de nieuwsberichten.

Wat vind jij belangrijk / heb jij nodig van de lokale ondernemers om goed samen te kunnen werken?

Om alle contacten goed te laten verlopen is het belangrijk om goed met elkaar te communiceren. Voor mij is het belangrijk om te weten wat de behoefte precies is van de ondernemer. Maar ook dat de lokale ondernemer ons tijdig informeert als er activiteiten georganiseerd worden. Dan kunnen we hier meer zichtbaarheid aangeven, door de activiteit of het nieuws te delen via onze social media kanalen. Start je binnenkort een activiteit of staat er een evenement op de planning, meld het dan svp bij ons aan via het mailadres: evenementen@vvvmoerdijk.nl

Wat vind je het leukste aan je werk? En waar ben je het meest trots op wat je tot nu toe gerealiseerd hebt in de gemeente Moerdijk?

Wat ik het leukste vind aan mijn werk is de variatie. Van een afspraak inplannen tot een interview met ondernemers en alles wat daar tussen valt. Dat maakt mij blij. De ondersteunende rol, op de achtergrond, daar sta ik in mijn kracht en voel ik me als een vis in het water.

Ik ben er trots op dat ik de keuze heb gemaakt voor mezelf om weer terug te gaan in de ondersteunende rol. Uit mijn vorige functies binnen de gemeente haalde ik niet de energie en het blije gevoel wat ik nu wel heb. Verder heeft mijn manier van schrijven een enorme metamorfose ondergaan. Van ‘stoffig juridisch’ naar ‘vlotte Jip en Janneke’ taal. Niet meer zo afstandelijk en zakelijk, maar vriendelijk en verbindend. Deze taal past mij veel beter. Het schrijven gaat me steeds beter af en die groei-voelt heel goed!

Wat is jouw favoriete plekje in de gemeente Moerdijk, gelinkt aan je werk, en waarom?

Mijn favoriete plekje in de gemeente Moerdijk, gelinkt aan mijn werk, is toch wel het Mauritshuis in Willemstad. Ik heb heel de ontwikkeling mee gemaakt van hoe het Mauritshuis verbouwd en ontwikkeld werd tot wat het nu geworden is. Zowel vanuit de VVV voor de promotie ben ik betrokken bij het Mauritshuis, maar ook vanuit het cluster Vastgoed voor de kunstobjecten die er staan. Bij dit ene project ondersteun ik dus meerdere clusters binnen ons team en dan de verbinding onderling leggen, zowel intern als extern, vind ik erg leuk om te doen!