Nieuwe ontwikkelaar voor starterswoningen Standdaarbuiten

Geplaatst: 23-12-2016

In het Woningbehoefteonderzoek (WBO) wordt voor Standdaarbuiten rekening gehouden met de bouw van starterswoningen. In het bestemmingsplan is een bouwkavel aan de Zomervlinder gereserveerd voor de bouw van deze woningen. De eerder hiervoor geselecteerde partij is er niet in geslaagd om binnen de gestelde randvoorwaarden tot een haalbaar plan te komen. Daarom is gezocht naar een nieuwe kandidaat.

Uiteindelijk is Timek Planontwikkeling BV geselecteerd. Het bedrijf is actief in West-Brabant en Zeeland en heeft veel ervaring met starterswoningen en vraaggestuurd ontwikkelen. Zo worden de woningen samen met de kopers bedacht. Een unieke methode, waar de klant wordt meegenomen in het ontwerpproces. Het bedrijf heeft ingestemd met de randvoorwaarden van de gemeente. Gemeente Moerdijk vertrouwt erop dat Timek samen met de toekomstige bewoners zo snel mogelijk tot een succesvolle realisatie van de starterswoningen kan komen.

Er is inmiddels ook flinke belangstelling voor de particuliere kavels aan de Wintervlinder. Tot op  heden is er één kavel verkocht en zijn voor twee kavels de verkoopovereenkomsten getekend.