Ondernemersverhaal van Sam Oosterveer: Le Toko, Indonesian Take-Away

Geplaatst: 18-5-2021

Een zaak openen in coronatijd is een gewaagde stap. Niet voor Sam Oosterveer. Met zijn 24 jaar, ervaring als bedrijfsleider bij The Habour Club en met de bedenker van dit concept wist Sam dat Le Toko in Zevenbergen goed zou gaan lopen. Op 21 januari 2021 opende Sam de deuren van zijn Indonesische Take-Away aan de Molenstraat 4 in Zevenbergen.

Le Toko staat voor gezond en bovenal lekker eten!

Met de nieuwe haven en de gerenoveerde Markt vond Sam de geschikte locatie in Zevenbergen. Het pand is omgebouwd tot een supermooie winkel in de huisstijl van Le Toko. “Andrea de Fonkert heeft dit concept bedacht”, vertelt Sam. Zij opende in 2019 in Numansdorp de eerste Le Toko. In tegenstelling tot andere toko’s met felle tl-verlichting ademt deze zaak een gezellige sfeer uit. Een vitrine vol heerlijke gerechten en oosterse kleuren op de muur. “Le Toko staat voor gezond en lekker”, zegt de eigenaar. Je kunt genieten van heerlijke Indonesische gerechten. “Ook maken wij een klein uitstapje naar de Surinaamse keuken”, licht Sam toe.  

Verse gerechten

De gerechten worden niet ter plaatse gemaakt. “Onze gerechten worden vers bereidt in de centrale keuken”, vertelt hij. Direct na transport verdwijnen de gerechten in zijn keuken met grote koelingen. Ter plaatse worden de gerechten warm gemaakt of je neemt je gerecht mee naar huis om het gerecht in de magnetron op te warmen. In de winkel, telefonisch of online stel je je eigen gerechten samen. Je kiest een basisgerecht, zoals rijst, bami of nasi en stelt deze samen met een vlees- en/of groentegerecht. Le Toko heeft gerechten met vlees, zoals varken en kip, maar ook vis en vegetarische gerechten. Natuurlijk serveert Le Toko saté, saoto soep, snacks en broodjes.  “Voor iedere smaak is er wel iets te kiezen”, vult Sam aan. Regelmatig krijgt Le Toko verzoeken of ze ook catering verzorgen. “Natuurlijk verzorgen wij catering!”.

Thuisbezorgen

Sam is superblij met zijn team. “Het is erg leuk om jonge mensen op te leiden”, vertelt de teamleider.  Je kan in de winkel terecht voor het afhalen van je eten. “Wij bezorgen onze gerechten in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Klundert, Noordhoek  en Langeweg”, vult Sam aan.  

Over vijf jaar… 

Ziet Sam zijn Le Toko uitbreiden met 4 of 5 winkels in Nederland. “Wij krijgen veel franchise aanvragen” zegt hij trots. Met de franchise-ondernemers gaan wij aan tafel zitten en zoeken we naar de geschikte locatie om een Le Toko winkel te starten. Le Toko gaat ervan uit dat er mooie samenwerkingen gaan ontstaan met hun franchise-ondernemers. 

De focus ligt op de winkels, de sfeer en het lekkere eten. “De kwaliteit van de verse ingrediënten blijft op nummer één staan”, sluit Sam af.