Overeenkomst voor ontwikkeling van woonruimte en detailhandel in centrum Zevenbergen

Geplaatst: 13-1-2016

Gemeente Moerdijk en Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings uit Rotterdam, hebben vandaag een locatie-ontwikkelingsovereenkomst getekend voor een deelproject van de centrumontwikkeling van Zevenbergen.

Het plan bestaat uit circa 3.000 vierkante meter detailhandel en horeca (waaronder een grote supermarkt), 17 huurappartementen en een parkeergarage met een capaciteit van 147 parkeerplaatsen aan de Markt te Zevenbergen.

Het plan is onderdeel van de centrumontwikkeling Zevenbergen waarmee de gemeente wil komen tot een levendig centrum van Zevenbergen. Centraal daarbij staat het herinrichten van de openbare ruimte om meer sfeer te creëren , het versterken van de winkel- en horecastructuur, en een goede bereikbaarheid met voldoende parkeergelegenheid. Naast de ontwikkeling aan de Molenstraat, zijn de belangrijkste onderdelen van de centrumontwikkeling het terugbrengen van het water in de gedempte stadshaven en daarbij de herinrichting van het haventracé en de Markt.

Jaap Kamp, verantwoordelijk wethouder Planet (onder andere duurzaamheid, ruimtelijke ordening en openbare ruimte), is blij met de beoogde ontwikkeling: “Een tweede supermarkt in het centrum is belangrijk voor de versterking van de winkelstructuur in het centrum. Hierdoor ontstaat een compact winkelrondje tussen Molenstraat, Zuidhaven, Noordhaven en de Markt. Dit heeft positieve effecten voor de bestaande winkels en horeca. Daarnaast draagt de ontwikkeling met een parkeergarage bij aan de totale parkeeroplossing voor het nieuwe centrum.”

Tobias Verhoeven, adjunct-directeur van  Synchroon: “Synchroon is verheugd om op deze mooie locatie in het hart van Zevenbergen dit sfeervolle en multifunctionele programma te mogen ontwikkelen. Met Dirk hebben we een huurovereenkomst getekend voor de supermarkt. Wij verwachten dat de combinatie van een supermarkt, aangevuld met speciaalzaken en horeca met daarboven vrije sector huurwoningen, een interessant beleggingsobject is voor investeerders.”

De ontwikkeling van de locatie aan de Molenstraat  geeft verder invulling aan het Stedenbouwkundig plan en de transformatie van het centrumgebied van Zevenbergen. Groeneweg & van der Meiden architecten heeft het ontwerp gemaakt. Op basis van de huidige planning start de bouw in 2018 en is de oplevering in 2019 voorzien.