Start woonrijp maken Zomervlinder en omgeving in Standdaarbuiten

Geplaatst: 19-5-2020

Om in de woningbehoefte van Standdaarbuiten te voorzien wordt ten noorden van het dorp het toekomstige woongebied Vlinderbuurt ontwikkeld. dit gebeurt in verschillende fases. Op dit moment wordt het laatste deelgebied (Zomervlinder e.o) gerealiseerd. Aannemer A&M Infra bv uit Waspik start, in opdracht van de gemeente Moerdijk, op dinsdag 2 juni met het woonrijp maken van de Zomervlinder en omgeving in Standdaarbuiten.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit drie fases en duren bij goede weersomstandigheden tot omstreeks 24 juli 2020. Fase 1 tot en met 3 is als volgt ingedeeld. Een verduidelijking van de fases vindt u in dit overzicht Zomervlinder (1.4 MB). 

Fase 1: Wintervlinder (paars gemarkeerd)
Fase 2: Vuurvlinder en Zomervlinder oost (groen gemarkeerd)
Fase 3: Zomervlinder west en Vuurvlinder (oranje gemarkeerd)

De werkzaamheden in iedere fase houden in het kort het volgende in:

  • Bestratingswerkzaamheden; 
  • Openbare verlichting;
  • Aanleg groen / plantvakken.

Dinsdag 2 juni 2020 start fase 1 met de werkzaamheden en het opbreken van de bestratingen. Deze fase  duurt in totaal ongeveer drie weken. De werkzaamheden tijdens fase 2 gaan ongeveer vier weken duren en fase 3 neemt ongeveer drie weken in beslag. Uiteraard is alles afhankelijk van de weersomstandigheden.

Vragen

Aannemer A&M Infra heeft de bewoners afgelopen week een bewonersbrief gestuurd met informatie. Tijdens de werkzaamheden kunnen zij voor vragen en/of opmerkingen terecht bij de uitvoerder de heer Faro van aannemer A&M Infra. De heer Faro is te bereiken via telefoonnummer 06 14 02 63 46 en is tijdens het gehele werk aanwezig en kan waar nodig assisteren of antwoorden geven op vragen. Contactpersoon voor de uitvoering namens de gemeente is Ted Martens. Ted is bereikbaar via 06 30 63 53 08.

Verschillende woningtypen

“In het gebied van de Zomervlinder komen verschillende woningtypen met groen in de woonomgeving”, licht wethouder Désirée Brummans toe. Wethouder Brummans: “In 2012 zijn in het hofje van de Zomervlinder al 10 starterswoningen gerealiseerd op basis van het concept Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en langs de Wintervlinder zijn vrije sectorwoningen gerealiseerd. De rest van het gebied is bedoeld voor verschillende woontypen, waaronder ook bouwkavels voor particuliere woningbouw.” 

Ondertussen gaat de verkoop van de bouwkavels aan de Markiezenlaan en de Herfstvlinder door. Er zijn nog kavels beschikbaar en de verkoop hiervan verloopt via makelaar Van Wensen uit Klundert: info@vanwensenmakelaars.nl.