Taxi Goverde; het familiebedrijf!

Geplaatst: 3-3-2021

Ivo de Groot startte als student in het weekend als taxichauffeur. Nu 23 jaar later is hij doorgegroeid binnen het familiebedrijf. Op dit moment is hij bedrijfsleider van Taxi Goverde. 

Sinds 1934 is Taxi Goverde een begrip in onze omgeving. Gestart aan de Kerkstraat in Zevenbergen, maar al snel verhuisd naar de huidige locatie aan de Industrieweg 10a. Sinds 1994 voert de huidige directie over verschillende takken de regie. Jan en Harry, de zonen van Jac Goverde, hebben het bedrijf gemaakt, zoals het nu is. “Ik mag daar onderdeel van uitmaken”, zegt Ivo trots. Dagelijks houdt hij zich bezig met de operationele kant van het bedrijf. “Ik zorg ervoor dat de bezetting op orde is, er voldoende voertuigen beschikbaar zijn en dat mijn werknemers tevreden zijn”, zegt de bedrijfsleider. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Niet alleen voor de klanten, maar ook voor de werknemers.

Iedereen kan taxichauffeur worden

“Iedereen is welkom”, zegt Ivo. Uiteraard moet je passen binnen het team. Om taxichauffeur te worden moet je een taxirijbewijs halen. Taxi Goverde is een TX- Keurbedrijf”. Iedere chauffeur volgt regelmatig trainingen, zoals ‘Het nieuwe rijden’, sociale vaardigheden en levensreddend handelen. “Maar plezier hebben staat op nummer één”, sluit hij af.

Van vol gas tot keihard op de rem

Begin 2020 draaide Taxi Goverde vol gas. Met 180 medewerkers en ruim 100 voertuigen werd op 16 maart 2020 de noodrem hard aangetrokken. Van vol gas naar nul. Het coronavirus zorgde ervoor dat de voertuigen stil kwamen te staan. Maar Ivo besloot niet stil te zitten. “Vanaf de eerste dag zijn wij slagvaardig van start gegaan”, legt Ivo uit. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars, verzekerings- en financiële maatschappijen en zo hebben zij zich door de eerste periode heen geslagen.

Hartverwarmend

“Onze werknemers verdienen een dikke pluim”, zegt een trotse bedrijfsleider. Voor de medewerkers was het helemaal moeilijk. Zij kwamen opeens thuis te zitten. Ondanks dat kreeg het bedrijf hartverwarmende reacties van hun werknemers. Op dit moment zitten wij nog niet op het niveau van voor de lockdown. “Wij denken vooral vooruit”, vult Ivo aan.

Van watertaxi naar exclusive

De taxi’s kunnen nu coronaproof de weg op. Vooruitkijken geeft meer energie. De bedrijfstak Goverde Exclusive en de Dutch Limousine Service ligt nagenoeg stil. Er worden veel minder zakelijke roadtrips door Europa, evenementen en grote bruiloften gepland. “Zodra het kan zijn wij er klaar voor!” De auto’s en bussen worden regelmatig nagekeken door Garagebedrijf Goverde. Zij zijn gevestigd aan de overzijde van het pand.  Het onderhoud van de taxi’s is in eigen beheer. Je kan ook als particulier je auto laten onderhouden. “Dat weten veel mensen niet”, zegt hij.  Sinds 31 januari is een nieuwe bedrijfstak toegevoegd. Dit keer niet over de weg, maar over water. Met de opening van de haven in Zevenbergen zijn twee waterfietsen beschikbaar gesteld door Goverde. “Vanaf nu leveren wij ook diensten over het water”, knipoogt Ivo.

Over 10 jaar…

Over 10 jaar werkt Ivo nog steeds bij Taxi Goverde. Er liggen nog zoveel ideeën op tafel. Denk aan pakketdistributie en ligtaxi. Met de komst van de haven is het soms moeilijk om voor grotere voertuigen in het centrum van Zevenbergen te komen. Een oplossing in onze ogen: één centraal punt om de goederen te verzamelen en de goederen met onze voertuigen te bezorgen bij de ondernemers in Zevenbergen en omstreken. Ook wil Taxi Goverde de particuliere markt nog verder uitbreiden. De nieuwe hotspots zullen Breda en Etten-Leur zijn. De aandacht gaat ook uit naar het nieuwe rijden. “Elektrisch rijden”, voegt Ivo toe. In de garage is een elektrische pendelbus te vinden. Wij hopen dat dit busje in de toekomst vaker wordt ingezet bij evenementen en andere diensten. Elektrisch rijden wordt de toekomst. “Je ziet wel, er is nog genoeg te doen, te ontwikkelen en daar wil ik graag aan meewerken”, sluit Ivo af.