Bomen gekapt voor aanleg Noordelijke randweg

Geplaatst: 8-12-2023

Voor de aanleg van de Noordelijke randweg kapt de provincie Noord-Brabant binnenkort een aantal bomen. Dit gebeurt langs de bestaande provinciale weg, aan de Schansdijk, langs de Koekoeksedijk en bij de Achterdijk. Als de randweg klaar is, komen er meer bomen terug dan er nu worden gekapt.

De provincie Noord-Brabant bereidt de aanleg voor van de Noordelijke randweg. Die randweg is een omlegging van een deel van de huidige N285. Hij loopt met een boog om het noordelijke gedeelte van Zevenbergen heen. Als de weg klaar is, wordt de huidige N285 die langs Zevenbergen loopt aangepast naar een gemeentelijke weg.

Bomenkap op 4 locaties

Voor de aanleg van de Noordelijke randweg moet een aantal bomen worden gekapt. Aannemer Mourik Infra BV doet dit namens de provincie. Het werk start in de week van 11 december en duurt ongeveer 2 weken (week 50 en 51). Er wordt gekapt op de volgende locaties (deze locaties zijn ook met rood aangegeven op deze foto):

  • Langs de bestaande provinciale weg N285;
  • Langs de Schansdijk nabij de opvanglocatie (voormalig Caldic-terrein);
  • Langs de Koekoeksedijk (tussen het gemeentedepot en de vloeivelden);
  • Op de grondwal aan de achterkant van de woningen aan de Achterdijk tussen huisnummer 35 en 41a;
  • Langs de Achterdijk aan de voorkant van de woningen tussen huisnummer 35 en 41a.

Nieuwe bomen

Er wordt niet meer gekapt dan strikt noodzakelijk voor de aanleg van de weg. Als de werkzaamheden klaar zijn, komen er meer bomen terug dan er nu gekapt worden. Het kappen gebeurt deels vanaf de weg. Dat kan hinder geven voor het verkeer, maar bedrijven en woningen blijven bereikbaar.

Meer weten?

Actuele informatie over de aanleg van de Noordelijke randweg staat op de projectwebsite van de provincie. Hierop staat onder meer een interactieve kaart van de nieuwe weg. Wilt u op de hoogte blijven, abonneer u dan op de digitale nieuwsbrief. Ook dat kan op de projectwebsite.
Heeft u vragen over de bomenkap? Stuur dan een mail naar aannemer Mourik Infra BV via N285@mourik.com.