West-Brabant 'Logistieke Hotspot van het jaar' 2023

Geplaatst: 30-11-2023

De regio West-Brabant is opnieuw uitgeroepen tot ‘Logistieke Hotspot van het Jaar’. Gisteren nam Remco Heus (Havenbedrijf Moerdijk) samen met Daan Quaars en Jack Zagers namens Logistics Community Brabant (LCB) de ereprijs in ontvangst tijdens de Summit Logistieke Hotspots 2023. West-Brabant won de onderscheiding ook al eens in 2017 en 2018 en maakt sinds 2016 deel uit van de top drie van het jaarlijkse onderzoek van Logistiek.nl.

Havenbedrijf Moerdijk en de gemeente Moerdijk zijn trots op de erkenning die de regio wederom krijgt. “De regio West-Brabant is op 29 november uitgeroepen tot ‘logistieke hotspot’ van het jaar door Logisitiek.nl, het platform voor de logistieke professional. In totaal deden 49 experts uit de volle breedte van het logistiek spectrum mee aan het onderzoek. Een goed werkend logistiek systeem aangesloten op alle modaliteiten verbindt de regio met Europa en de rest van de wereld. Een mooi compliment voor onze regio en de gemeente Moerdijk”, licht wethouder Danny Dingemans toe. Accountmanager van Port of Moerdijk Remco Heus: “Port of Moerdijk is een belangrijke economische motor voor Brabant en een logistiek knooppunt van Europese allure waar transportmogelijkheden over weg, water, spoor en buisleiding op een goede manier bij elkaar komen. Dat gebeurt al op het bestaande haven- en industrieterrein van Moerdijk en met de duurzame ontwikkeling van Logistiek Park Moerdijk zullen we ook in de toekomst in de top van logistieke hotspots blijven meedraaien.”

Logistieke Hotspots-verkiezing

Vorig jaar was de top drie nog een volledig Brabantse aangelegenheid met de omgeving Den Bosch - Oss - Veghel op de derde plek. Dit jaar hebben de runners-up Almere-Lelystad-Zeewolde en Keypoint Midden Limburg (Roermond-Weert) de andere plekken in de top drie weten te veroveren. Niettemin gaat Brabant weer fier aan de leiding. “We zijn supertrots op West-Brabant en vooral ook dat de prijs in Brabant blijft”, reageert Daan Quaars. “Vanuit mijn nieuwe rol als directeur van Logistics Community Brabant behartig ik de belangen van héél logistiek Brabant, dus het zou mooi zijn als alle Brabantse regio’s volgend jaar weer in de top drie vertegenwoordigd zijn. Want deze provincie is feitelijk dé logistieke regio van het land.”

Het Brabantse succes komt volgens Quaars niet alleen vanwege de gunstige geografische ligging. Maar ook door de complete mix van vervoersmodaliteiten, de beschikbaarheid van geschoold personeel, de infrastructuur en de hechte samenwerking tussen ondernemers en overheid. Daarnaast zetten de logistieke ‘hotspots’ in de provincie ook vol in op innovatie, verduurzaming en digitalisering. “Dat worden echt de belangrijkste trends voor alle logistieke hotspots de komende jaren.”

Lees het volledige artikel op de website van Logistiek