Cursus Welkom Online in Willemstad

Geplaatst: 24-1-2024

Surplus start vanaf 7 februari met Welkom Online workshops. Dit lesprogramma is speciaal ontwikkeld voor ouderen. De workshops helpen bij het vinden van de weg in de digitale wereld. Vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds begeleiden deelnemers bij hun eerste stappen online. De gratis workshops vinden plaats in Buurthuis Irene, Grimhoek 15 in Willemstad. Op 7 en 28 februari, 6, 13, 20 en 27 maart. Steeds van 10.00 tot 11.30 uur.

Bij de Welkom Online workshops kunnen ouderen terecht met al hun vragen op digitaal gebied. Tijdens zes verschillende workshops worden verschillende thema’s behandeld. Elke workshop geeft informatie, concrete voorbeelden en praktijkgerichte opdrachten over relevante onderwerpen in het dagelijkse leven. Deelnemers krijgen veel ruimte om vragen te stellen. Ze nemen zelf hun eigen laptop, tablet of smartphone mee en leren daarmee omgaan. Na de workshops kunnen de deelnemers effectiever en met meer plezier deelnemen aan de steeds meer digitaliserende samenleving.

Data en thema’s

De insteek is heel praktisch. Zo leren deelnemers bijvoorbeeld hoe zij online een afspraak met de huisarts kunnen maken of een route kunnen opzoeken via Google Maps. Op 7 februari is het thema ‘De eerste stappen online’. Op 28 februari is het thema ‘Gezondheid’. Op 6 maart is het thema ‘Zoeken op internet’. Op 13 maart ‘Mobiliteit’. Op 20 maart is het thema ‘Foto’s/video’s maken en delen en op 27 maart: ‘Hoe gebruik ik een QR-code?’

De deelnemers kiezen aan welke workshops ze deel willen nemen. Zij kunnen aan één of meer workshops deelnemen of aan alle zes. De workshops zijn echt maatwerk. Deelnemers kunnen aangeven wat ze willen leren en daar worden ze bij geholpen.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie over de workshops op de website Welkom Online of neem contact op met Margot Eekhout, sociaal werker in Willemstad en Helwijk. Zij is bereikbaar via de mail: margot.eekhout@surplus.nl of telefonisch: 06 – 23207523. Aanmelden ook graag bij Margot. Dit kan steeds tot een week voor de betreffende workshop.

Meer over Welkom Online

Welkom Online is ontwikkeld door Vodafone Ziggo – met medewerking van ECP/veiliginternetten.nl en Netwerk Mediawijsheid. Het lesprogramma is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, Vodafone Ziggo en ASML en wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.