29 mei start aanleg nieuwe begraafplaats Zevenbergen

Geplaatst: 24-5-2017

De gemeente Moerdijk start maandag 29 mei met de aanleg van de nieuwe begraafplaats aan de Klundertseweg in Zevenbergen. De werkzaamheden bestaan uit het ophogen van de grond op de nieuwe locatie. Fietsers vanaf de Klundertseweg worden omgeleid via de route Klundertseweg-Wede-De Lint.

De omleiding wordt ingesteld voor de veiligheid van (schoolgaande) fietsers, omdat er op de route Klundertseweg-Westrand vrachtwagens gaan rijden i.v.m. het uitrijden van de grond.

Wanneer alles volgens planning verloopt, zijn deze werkzaamheden eind juli klaar. Hierna heeft de grond tijd nodig om in te klinken. Naar verwachting kan in het eerste kwartaal van 2018 worden gestart met het vervolg van de  aanleg van de begraafplaats. 

Tot minimaal 2040 voldoende capaciteit

Moerdijk heeft op dit moment twee algemene begraafplaatsen, in Zevenbergen en in Klundert. Beiden hebben met capaciteitsproblemen te maken. Daarom is besloten om in Zevenbergen een nieuwe begraafplaats aan te leggen en de bestaande begraafplaats in Klundert licht uit te breiden. Zo moet er tot minimaal 2040 voldoende begraafmogelijkheden zijn in de gemeente Moerdijk. De uitbreidingswerkzaamheden in Klundert zijn inmiddels voor een deel uitgevoerd.