Afronding eerste fase Hoofdstraat-Driehoefijzersstraat Zevenbergschen Hoek met Winterfair

Geplaatst: 5-12-2018

Zondagmiddag 16 december wordt tijdens de jaarlijkse Winterfair de eerste fase van de herinrichting Hoofdstraat-Driehoefijzersstraat in Zevenbergschen Hoek afgerond. Het resultaat mag er zijn en geeft een impuls aan de leefbaarheid. De lokale winkeliers zijn weer volledig bereikbaar.

Winterfair Zevenbergschen Hoek

Op zondag 16 december is van 13.00 uur tot circa 17.30 uur voor de vierde keer een Winterfair in de R.K.H. Bartholomeus kerk in Zevenbergschen Hoek. Een middag vol vermaak met live optredens van Cantzoni, OKK en solo optredens van Kim de Looper samen met Melanie Timmermans en Isa Alders, kerstmarkt met warme chocomel en kinderentertainment. Tijdens deze Winterfair ontsteekt burgemeester Klijs  samen met aannemer Kroeze Infra B.V. om 15.00 uur de lichtjes in de boom tegenover de kerk. Dit staat symbool voor afronding van de eerste fase van de werkzaamheden aan de Hoofdstraat. 

Winkeliers weer bereikbaar

Afgelopen periode heeft aannemer Kroeze Infra B.V. veel werk verzet. De Hoofdstraat is heringericht naar een 30 km/per uur weg, het riool is vervangen en er zijn circa 30 bomen terug geplant in de Hoofdstraat. De winkeliers aan de Hoofstraat, zoals bakker, slager, cafetaria en bloemist, zijn weer volledig bereikbaar met parkeerplaatsen voor de deur. 

Nu is de volgende fase van de herinrichting aangebroken. We gaan verder met de herinrichting van de Driehoefijzersstraat het sluitstuk van leefbaarheidsimpuls voor Zevenbergschen Hoek. Ook deze straat wordt heringericht naar een 30 km/per uur weg met het nodige groen. Deze fase vormt het sluitstuk van de werkzaamheden en is naar verwachting eind maart volgend jaar afgerond. Op dat moment wordt ook voor de gehele Hoofdstraat - Driehoefijzersstraat de bovenste asfaltlaag aangebracht. Voor de middellange termijn wordt het digitaal cameratoezicht van het inrijdverbod verder onderzocht met onder andere het Openbaar Ministerie en eventueel ingevoerd. 

Andere impulsen in Zevenbergschen Hoek

Wethouder Désirée Brummans: ‘Door deze herinrichting krijgt het dorp Zevenbergschen Hoek een nieuwe impuls voor de leefbaarheid. Maar daarmee zijn we er nog niet. Ook gaan we de komende tijd inzetten op het vlot trekken van woningbouw in Zevenbergschen Hoek met de Sporenbergstraat, drankhandel van de Made en Plein 1940.’  

Omgevingsmanager

Tijdens de uitvoering is mevrouw Joleen Schrier vanuit Kroeze Infra BV omgevingsmanager op dit project en is zij het aanspreekpunt. Hebben inwoners vragen over bijvoorbeeld de bereikbaarheid van hun woning, problemen met achtergebleven materialen en vragen over de planning. Ook stemt zij af met de lokale ondernemers en instellingen over hun bereikbaarheid voor klanten en leveranciers. 

Zij is 24/7 te bereiken op telefoonnummer 06-83526151 en via het e-mailadres zevenbergschenhoek@kroezeinfrabv.nl. Ook kunt u langskomen op het inloopspreekuur. Deze is iedere maandag tussen 14:00 -15:00 uur in de keet van de aannemer (Driehoefijzersstraat, nabij rotonde met de Vlijt). Belangstellenden kunnen ook op een gemakkelijk en volledige manier op de hoogte te blijven  van de werkzaamheden in Zevenbergschen Hoek. Download de gratis app: ZevenbergschenHoek. Deze app is te vinden in de Playstore of Appstore. Verder staat er op het kerkplein in Zevenbergschen Hoek een informatiebord met actuele informatie.

Moerdijk MeerMogelijk

De leefbaarheidsimpuls Zevenbergschen Hoek is onderdeel van het programma Moerdijk MeerMogelijk. Samen met de werkgroepen hebben we de afgelopen jaren het maatregelenpakket bepaald. Nu gaan we over tot de uitvoering hiervan. Moerdijk MeerMogelijk bestaat uit negen plannen die samen gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit en leefomgeving in Moerdijk-oost. In juli 2009 tekenden Rijk, provincie en gemeente een bestuursovereenkomst om deze plannen te realiseren. Kijk voor meer informatie op www.moerdijkmeermogelijk.nl. Via de website van Moerdijk MeerMogelijk kunnen belangstellenden zich ook aanmelden voor de e-mail nieuwsbrief, zodat ze op hoogte blijven van de laatste stand van zaken.