Definitief ontwerp herinrichting Hoofdstraat Zevenbergschen Hoek

Geplaatst: 9-10-2017

Na een periode van overleg met bewoners van Zevenbergschen Hoek is het definitief ontwerp gereed voor de herinrichting van de doorgaande route door het dorp, de Driehoefijzersstraat en Hoofdstraat.

Tijdens verschillende bijeenkomsten in het dorp, gaven veel bewoners hun reactie op de  schetsontwerpen. Op basis hiervan werden er de nodige aanpassingen gedaan. De doorgaande route wordt flink smaller gemaakt voor autoverkeer; er komen fietsstroken en plantenbakken. De weg kent straks meer lichte bochten, om de snelheid voor auto’s er verder uit te halen. Dit alles moet de doorgaande route door het dorp minder aantrekkelijk maken voor sluipverkeer.

Alert op sluipverkeer

De herinrichting van de Hoofdstraat is het sluitstuk van de Leefbaarheidsimpuls van Zevenbergschen Hoek; na de herinrichting van de Geldersedijk en het herinrichten van de Vlijt is dan nu de Driehoefijzersstraat en Hoofdstraat aan de beurt. Tegelijkertijd blijft de gemeente alert op de bestrijding van sluipverkeer; tijdens spitstijden zal er in het dorp nog altijd regelmatig worden gecontroleerd.

Start werk begin 2018

Nu het definitief ontwerp klaarligt, kan het werk worden aanbesteed. Binnen dit werk wordt ook de vervanging van de waterleiding en andere noodzakelijke werkzaamheden opgenomen. De verwachte start van de werkzaamheden is om die reden verschoven naar het eerste kwartaal van 2018.

Bent u nieuwsgierig hoe het definitieve ontwerp eruitziet? Kijk dan naar dit Pdf-bestand. U kunt met behulp van de ctrl-toets en uw muis inzoomen op huisnummer-niveau.