Kinderen basisschool de Ruigenhil spelen de hoofdrol - Hoogste punt bereikt bouw nieuwbouwcomplex in Helwijk

Geplaatst: 20-5-2016

Op donderdag 19 mei vierden we het bereiken van het hoogste punt van het nieuwbouwcomplex in Helwijk. Daarvoor waren alle direct omwonenden, potentiële huurders, de kinderen van basisschool De Ruigenhil en betrokken partijen uitgenodigd. Op de hoek van de Koningin Julianalaan en de Prinses Beatrixstraat komen twaalf levensbestendige huurappartementen. Het doel is om de diversiteit van het woningaanbod in Helwijk te vergroten.

Rond het middaguur werden alle omwonenden ontvangen in De Blokhut, waarna Ruud van den Boom (directeur-bestuurder Woonkwartier) en Jaap Kamp (wethouder gemeente Moerdijk) het belang van deze nieuwe woonlocatie toelichtten. Vooral de aanwezige jeugd legden de twee sprekers het vuur aan de schenen met treffende vragen.

Aansluitend liep de groep naar de bouwplaats waar twee leerlingen van basisschool De Ruigenhil, Tygo Marijnissen (groep 5) en Nienke Vergunst (groep 6) de vlag van Woonkwartier hesen. De eerste keer sinds de fusie tussen Bernardus Wonen, Woningstichting Dinteloord en Brabantse Waard. De overige 33 kinderen en genodigden lieten in totaal 75 milieuvriendelijke helium ballonnen op. Het programma eindigde in De Blokhut met een toost op de nieuwe mooie nieuwe woonlocatie.

De verwachting is dat de woningen nog eind dit jaar opgeleverd worden. Ook voor die gelegenheid staat weer een mooi feestje op de agenda.