Officiële opening vernieuwde Hoofdstraat-Driehoefijzersstraat Zevenbergschen Hoek

Geplaatst: 30-4-2019

Na een jaar van werkzaamheden is het zover….de officiële opening van de geheel vernieuwde Hoofdstraat en Driehoefijzersstraat in Zevenbergschen Hoek. Een project om de leefbaarheid in Zevenbergschen Hoek verder te verbeteren. Op woensdag 8 mei vieren we dit graag samen met buurtbewoners, vertegenwoordigers van de dorpstafel, lokale ondernemers en de aannemer Kroeze Infra B.V.

Officiële opening 

Op woensdagmiddag 8 mei vanaf 16.00 uur tot 18.00 uur vindt de officiële opening van de vernieuwde Hoofdstraat-Driehoefijzersstraat plaats op Plein 1940 in Zevenbergschen Hoek. Wethouder Désirée Brummans verricht om 16.30 uur de opening. De lokale ondernemers (Bakkerij Nuyens, Slagerij Snels en Restaria d’n Bels) verzorgen heerlijke hapjes en drankjes. Van Driel Landschapsbeheer is met een aantal schapen en lammetjes aanwezig en laat zien hoe schapen helpen bij duurzaam bermbeheer. En uiteraard kunnen de aanwezige kinderen de lammetjes aaien. 

Leefbaarheidsimpuls

In overleg met bewoners is in het ontwerp gekozen voor extra bomen en vaste planten borders die samen met de herinrichting moeten zorgen dat het sluipverkeer door het dorp wordt ontmoedigd. De nieuw ingerichte Hoofdstraat is weer extra groen ingericht met platanen en extra groenvakken. Ook langs de HSL spoorlijn staan platanen. Daarnaast is het afgelopen jaar de oude waterleiding door Brabant Water vervangen en heeft de gemeente de gehele riolering vernieuwd. Tot slot is alle openbare verlichting aangepast naar LED.  

Moerdijk MeerMogelijk

De leefbaarheidsimpuls Zevenbergschen Hoek is onderdeel van het programma Moerdijk MeerMogelijk. Moerdijk MeerMogelijk bestaat uit negen plannen die samen gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit en leefomgeving in Moerdijk-oost. In juli 2009 tekenden Rijk, provincie en gemeente een bestuursovereenkomst om deze plannen te realiseren. Kijk voor meer informatie op www.moerdijkmeermogelijk.nl