Principe-akkoord over Zevenbergse haven

Geplaatst: 22-12-2018

De heropening van de haven in het centrum van Zevenbergen is een stapje dichterbij. Gisteren bereikten de gemeente Moerdijk en aannemerscombinatie Colijn/Rasenberg/Van den Herik een principe-akkoord.

De afgelopen maanden voerde de gemeente Moerdijk intensief overleg met de aannemerscombinatie om tot overeenstemming te komen over de technische aanpak, de kosten en de voorwaarden van de aanleg van de haven. De gemeente deed dat mede namens de samenwerkingspartners in dit project: het waterschap Brabantse Delta en de provincies Noord-Brabant en Zeeland. Naast deze partners is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een belangrijke financier van de haven.

Volgende stap

Gemeente en aannemerscombinatie bereikten gisteren een principe-akkoord. De volgende stap is dat de samenwerkingspartners en het ministerie het voorstel voorgelegd krijgen, zodat zij er een besluit over kunnen nemen. Deze besluitvorming vindt naar verwachting plaats in de eerste maanden van 2019. Parallel aan dit traject stelt de aannemerscombinatie een nieuwe planning op voor de werkzaamheden. Zodra daarover meer duidelijkheid is, volgt nadere informatie.