Sluis Roode Vaart eenmalig open op 20 december

Geplaatst: 14-12-2019

Waterschap Brabantse Delta opent op 20 december eenmalig de sluis Roode Vaart, die momenteel wegens onderhoud is gestremd. Wie de sluis die dag wil passeren, moet zich uiterlijk maandag 16 december aanmelden bij het waterschap.

De sluis Roode Vaart is gestremd vanwege werkzaamheden. Op vrijdag 20 december opent het waterschap van 10.30 uur tot 15 uur eenmalig de hefdeur. Een speciale kraan tilt de deur omhoog en maakt zo doorvaart mogelijk.

Gestremd tot het voorjaar

De actie is eenmalig, hierna blijft de sluis gestremd tot de werkzaamheden zijn afgerond. Naar verwachting van het waterschap zal dat in het voorjaar van 2020 zijn, maar de precieze planning hangt af van de voortgang van het werk.

Passeren? Meld u aan

Wilt u op vrijdag 20 december met uw boot de sluis passeren? Laat dit dan uiterlijk maandag 16 december weten via sluisroodevaart@brabantsedelta.nl. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer en e-mailadres.

Onverwachte omstandigheden

Het doorvaartmoment is onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden en de waterstand. Zodra de aanmeldingen binnen zijn en duidelijk is of heffen mogelijk is, mailt het waterschap een bevestiging met uitleg. Mochten er onverwacht veranderingen in het tijdstip van de mogelijke doorvaart ontstaan, dan laat het waterschap dit ook per e-mail weten. De sluisbediening gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.