Column burgemeester Aart-Jan Moerkerke - Blij dat de fietsen met de dunne én dikke banden weer door Zevenbergen rijden!

Geplaatst: 5-8-2022

Eindelijk kan en is ie er weer: het Wielerweekend Moerdijk! Een van de grote (publieks)trekkers op onze Moerdijkse kalender met evenementen.

Corona zorgde ervoor dat het Wielerweekend de afgelopen twee jaar helaas niet kon doorgaan. Maar nu kan ik dus ook gaan kennismaken met dit sportieve evenement waarover ik al veel positieve verhalen heb gehoord. En ik weet dat veel Moerdijkers erg blij zijn dat de fietsen met de dunne én dikke banden straks weer door Zevenbergen rijden. Het wordt sowieso een bijzondere editie. Voor het eerst rijden de renners en rensters straks door het nieuwe centrum. Plus: het is ook nog eens de 65e editie van het Wielerweekend Moerdijk, precies 70 jaar nadat de eerste Ronde van Zevenbergen van start ging.

“We krijgen een mooi plaatje”, vertelde Joeri Kamp, voorzitter van de stichting Wielerronde Zevenbergen in een interview. Dat weet ik wel zeker. Met zoals vanouds de Dikke Banden Races met de jonge talenten voor de toekomst en het Open Kampioenschap in de Funklasse. En dan op zondag de profs in alle categorieën. Ik heb even gekeken naar de erelijsten van de profs van vorige edities. Daarop staan namen van toppers als Primoz Roglic, Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin op het podium, en Caleb Ewan als de laatste winnaar in 2019. Dat zegt genoeg denk ik. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geweldig wielerweekend. Daarmee houdt het trouwens nog niet op voor de wielerfans in Moerdijk. Want op zondag 21 augustus rijden de profrenners van de Vuelta (de Ronde van Spanje) door de straten van Zevenbergen, Klundert en Fijnaart. (Trouwens: er zijn nog steeds vrijwilligers welkom om te helpen alles in goede banen te leiden. Check moerdijk.nl/vuelta voor mee info). Kortom: ik wens u veel (wieler)plezier deze zomer in Moerdijk!

Aart-Jan Moerkerke
Burgemeester gemeente Moerdijk