Column burgemeester Aart-Jan Moerkerke - Ontmoeten en ontdekken

Geplaatst: 19-7-2021

Ongeveer anderhalve maand ben ik nu burgemeester van Moerdijk en ik voel me echt heel erg welkom hier. Zo’n begin is altijd druk, er komt enorm veel op je af. Ik probeer met zoveel mogelijk inwoners kennis te maken en zoveel mogelijk van Moerdijk te zien en te ontdekken.

Ik heb al met Moerdijkers gefietst en gewandeld, kennisgemaakt met de gebiedstafels, heb ondernemers ontmoet, prachtige plekken bezocht, bijpraatsessies bijgewoond en vooral veel contacten gelegd. Dat laatste gaat soms gewoon vanzelf: ik word al herkend op straat en Moerdijkers komen naar me toe met een tip voor een huis waar ik en m’n partner kunnen gaan wonen. Geweldig natuurlijk. Want het vinden van een nieuwe woning is, het zal u niet verbazen, nog niet zo makkelijk. We hebben inmiddels negen bezichtigingen achter de rug en al een bod uitgebracht dat flink werd overboden. We zoeken dus nog even door, maar voordeel is wel dat we ook zo alle dorpen en stadjes van Moerdijk goed leren kennen.

De komende tijd ga ik dus gewoon door met ontmoeten en ontdekken. En natuurlijk ook aan de slag, bijvoorbeeld met het bestrijden van ondermijning door criminaliteit, niet alleen in ons haven- en industriegebied maar ook het buitengebied. Maar ook proberen op allerlei thema’s bruggen te slaan zoals dat zo mooi heet, bijvoorbeeld in de relatie tussen de inwoners en de gemeente. Ook dat doe ik natuurlijk door mensen te ontmoeten. En als het kan volgende maand nog even op vakantie. Met het oog op de laatste coronaontwikkelingen gaan we waarschijnlijk naar wat mooie plekjes in Nederland.

Over mooie plekjes gesproken: heeft u nog tips over een plek in Moerdijk die ik absoluut moet bezoeken? Mail me dan die plek, met als het kan een foto, zodat ik er tussen de bedrijven door langs kan gaan: aart-jan.moerkerke@moerdijk.nl.

Ik wens u een fijne zomer(vakantie)!