Hoe goed ken jij jezelf als ondernemer?

Geplaatst: 20-1-2020

Wist je dat slechts 28% van de ondernemers een juiste zelfkennis heeft? Er is dus een goede kans dat je verkeerde beslissingen neemt op basis van een onnauwkeurig zelfbeeld.

E Scan

Gelukkig is er een scan ontwikkeld die je inzicht geeft in je eigenschappen en denkstijlen als ondernemer. De scan is anders dan de traditionele persoonlijkheidstesten Deze scan is geen waardeoordeel. Het is dan ook geen test, maar een nauwkeurige foto van jou als ondernemer. En geeft je ondernemersprofiel op een hele duidelijke manier weer.

Bovenstaand profiel laat bijvoorbeeld zien dat deze ondernemer sterk is in financieel beheer en plannen, maar nogal wat aandachtpunten heeft, zoals bv risicobereidheid, effectiviteit en doorzettingsvermogen. Qua denkstijl is deze ondernemer vooral een vakman en een pionier. De combinatie van Pionier - Vakman betekent dat deze ondernemer een denker is en minder een doener. Een valkuil voor deze ondernemer kan zijn dat hij zaken te veel overdenkt en daardoor vergeet om tot actie over te gaan. Dit kan grote gevolgen hebben voor zijn bedrijf.

Maak het verschil

De E-scan geeft een actueel en volledig beeld van jou als ondernemer. En geeft je praktisch inzicht om jouw ondernemerschap te ontwikkelen. Er zijn echter zoveel manieren om jezelf en je bedrijf te ontwikkelen, dat je al snel het overzicht verliest. Een professionele adviseur die de juiste vragen stelt, kan je helpen om echt het verschil te maken.

Meer weten?

Team OKB West-Brabant heeft een samenwerking met E scan waarbij ondernemers die een traject volgen bij het OKB de E-scan kunnen doen en vanuit de resultaten worden ondersteund om hun vaardigheden te ontwikkelen. Een praktische en effectieve manier om de succeskans van je onderneming te vergroten. Wil je meer weten over deze mogelijkheid neem dan contact op via mail naar henk.vanooyen@ondernemersklankbord.nl