Interview Gert Driesen – Bestuurslid Ondernemersvereniging Fijnaart (OVF)

Geplaatst: 2-11-2021

Gert Driesen, al 13 jaar franchise supermarkt ondernemer in Fijnaart. Eerst als Super de boer, daarna als C1000 en nu al een aantal jaar met de succesvolle formule van de Jumbo. Gert onderneemt op afstand, kijkt naar de cijfers en stuurt op basis hiervan zijn team graag op een sociocratische manier aan. Hij is een klankbord voor zijn medewerkers en vind hun mening erg belangrijk.

Daarnaast is Gert al jarenlang bestuurslid van de Ondernemersvereniging Fijnaart (OVF). Hij vindt het leuk om mee te denken met de lokale ondernemers, is ook hier graag een klankbord als het gaat over strategie en het verbinden van partijen aan elkaar. Nieuwe energie ergens inzetten en dingen op gang krijgen, dat is waar zijn hart sneller van gaat kloppen.

Kracht van het dorp Fijnaart

Fijnaart heeft een hoge verenigingsgraad. Dat is gelijk de kracht van het dorp. Veel mensen zijn bereid om iets te doen voor het dorp. OVF zet zich graag in om de onderlinge samenwerking tussen lokale ondernemers, inwoners en de verenigingen te stimuleren. Gezamenlijk een dorp creëren, waar je samen de dingen doet. Zorgen dat het dorp sociaal gezien in een goede structuur blijft. Dat Fijnaart aantrekkelijk is voor mensen om naar toe te gaan. Dat kom indirect ook de ondernemers ten goede. “De energie is er. Het is mooi om te zien door mensen aan elkaar te koppelen, dat de energie voelbaar is, er ineens veel mogelijk blijkt te zijn en mensen hier op aanhaken”, aldus Gert.

Je hebt elkaar nodig

Om goed samen te kunnen samenwerken is het belangrijk om wederzijds informatie te delen. Open transparante communicatie. Er wordt al veel gedeeld onderling, maar je hebt veel betrokken partijen. Belangrijk dat je iedereen dan meeneemt. Je hebt elkaar heel hard nodig, zeker in zo’n kleine kern als Fijnaart, waar niet heel veel ondernemers zijn. Er is genoeg energie bij de mensen en de middelen zijn er ook mede door het Ondernemersfonds, dus het delen van dit alles is heel belangrijk om tot iets moois te komen.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk om kritisch naar jezelf te blijven kijken en indien nodig trainingen te volgen. Zodat je zelf blijft groeien als mens en ondernemer en je je processen blijft optimaliseren. Ook het OVF kijkt kritisch naar zichzelf en is nog zoekende naar een nieuwe voorzitter voor haar bestuur. Bij voorkeur iemand die in Fijnaart bekend is. “Dus ben je ondernemer, woon je in Fijnaart en wil je graag een voortrekkersrol voor de Fijnaarts ondernemers vervullen, dan horen we dat graag!” deelt Gert enthousiast. Ondernemers die vooruit willen, dat hebben we echt nodig, zeker in de wederopbouw van onze vereniging na Corona.

Samenwerken is de kans voor een vitaal Fijnaart!

In mijn ogen ligt de kans op een vitaal Fijnaart echt in goed samenwerken. Samenwerking tussen ondernemers, inwoners en het levendige verenigingsleven. De bereidheid om iets te doen voor het dorp Fijnaart is groot. Dus als we deze mensen samenbrengen, dan gaat dat het dorp en dus ook alle partijen veel opleveren.

Alles draait om de waarde in het dorp te herkennen en versterken. De middelen en kracht van het Ondernemersfonds kunnen hiervoor ingezet worden. Goede marketing van het dorp, trekt bezoekers aan wat niet alleen het dorp maar ook de ondernemers ten goede komt. In combinatie met het samenwerken van alle partijen met elkaar, dan is alles mogelijk! Als iedereen een klein stukje voor zijn rekening neemt, dan is het voor iedereen te doen en zetten we samen Fijnaart op de kaart!