Interview met Danielle Zeeman – Online Accountmanager Bedrijven

Geplaatst: 7-9-2021

Als online accountmanager manager bedrijven draag ik graag bij aan de ontwikkeling van de gemeente Moerdijk door ondernemers onderling en met de gemeente met elkaar te verbinden. Het doorontwikkelen van de online strategie voor de ondernemerscommunicatie, bijdragen aan het professionaliseren van de online ondernemersdienstverlening en het organiseren van mooie ondernemersevents, zoals het jaarlijkse Moerdijks Ondernemersontbijt en Moerdijks Ondernemersevent in het najaar, spelen hier een belangrijke rol in.

Samenwerken vanuit gevoel en verbinding

Ik ben een gevoelsmens en doe alles wat ik doe vanuit gevoel en verbinding met mezelf en de ander. Uiteraard met de gemeentelijke doelen en ondernemersbelangen in haar achterhoofd. Vanuit verbinding gaat alles veel soepeler. Of dat nu intern is met collega’s, met de lokale ondernemers of met onze partners. Je hebt elkaar nodig om samen iets moois neer te zetten wat tevens gedragen wordt door alle partijen. Van inspirerende ondernemersverhalen, het samen met lokale ondernemers en ondernemersverenigingen organiseren van de ondernemersevents tot het delen van kennis en inspiratie via onze nieuwsbrief en ondernemerskanalen. Samen zorgen we voor een steeds betere verbinding en weten we elkaar meer en meer te vinden. Niet alleen door te zenden, maar juist ook door te ontvangen.

Openheid, vertrouwen en duidelijke communicatie

Weten wat er speelt en wat de behoefte is van onze lokale ondernemers, zodat we daarop kunnen inspelen en waar mogelijk in die behoefte kunnen voorzien. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat leeft bij lokale ondernemers en kijk vervolgens graag naar de mogelijkheden en kansen die er liggen om samen in deze behoefte te kunnen voorzien. Dat valt niet altijd mee, want alle partijen hebben hun eigen belangen. Zie dan maar eens dezelfde taal te spreken. Openheid, vertrouwen, afspraken nakomen en duidelijke communicatie zijn wat mij betreft essentiële zaken voor een goede verbinding en samenwerking. Verbinden kan alleen vanuit vertrouwen. Vertrouwen volgt als er openheid is en afspraken worden nagekomen. Of wanneer er duidelijk gecommuniceerd wordt waarom iets wel of niet kan.

De kracht van online en offline werken

Wat ik het leukste aan mijn werk vind, is de combinatie van online en offline. Ik geloof in de kracht van beiden. Het een kan niet zonder het ander, het versterkt elkaar juist! Online is een snelle manier om eerste contacten te leggen en ondernemers kennis te laten maken met de gemeente, collega-ondernemers en samenwerkingspartners. Offline versterk je de verbinding door het creëren van netwerkmomenten, zoals bijvoorbeeld tijdens de ondernemersevents waar naast ondernemers ook medewerkers van de gemeente, het college en samenwerkingspartners van de gemeente aanwezig zijn. Door mensen online en offline samen te brengen, ontstaan weer nieuwe samenwerkingen, kansen en mogelijkheden. Daar krijg ik veel energie van!

Mijn favoriete plekje in de gemeente Moerdijk

Mijn favoriete plekje in de gemeente Moerdijk is Klundert. Ik ben hier geboren en heb hier tot mijn achttiende jaar met heel veel plezier gewoond. De plaatselijke tennisbaan was mijn tweede thuis. Op en langs de baan bracht ik dagelijks vele uren door. In de winter was ik vaak te vinden op het Verlaat samen met mijn vriendinnen om te schaatsen en ijshockeyen. Fijne herinneringen die maken dat Klundert voor mij als een veilige haven voelt en dat ik hier een stevige basis heb meegekregen in de beginjaren van mijn leven!