Wmo-adviesraad

De Wmo-adviesraad is de schakel tussen samenleving en gemeente.

De schakel tussen samenleving en gemeente

De Wmo-adviesraad adviseert het college, gevraagd en ongevraagd op gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) . Niet alleen over het te ontwikkelen Wmo-beleid, maar ook over de manier waarop de gemeente het Wmo beleid uitvoert. Op die manier hopen zij dat iedereen in de gemeente mee kan doen in de samenleving. Naast het geven van advies gaan zij ook het gesprek aan met de gemeente. Denk hierbij aan een regelmatig overleg met bijvoorbeeld de verantwoordelijke wethouder over lopende zaken binnen de gemeente. Hierover zijn afspraken vastgelegd in een convenant. Er is meer informatie te vinden op de eigen website van de Wmo-adviesraad

Wat doet de Wmo-adviesraad niet?

De Wmo-adviesraad is niet bedoeld voor de behandeling van uw individuele vragen op het gebied van de Wmo. Natuurlijk willen zij wel graag weten wat er bij u speelt. Zo kunnen zij leren van uw ervaringen en hiermee in hun adviezen rekening mee houden. 

Contact met de Wmo-adviesraad?

Heeft u een idee voor het verbeteren van voorzieningen, zorg of welzijn? Of zijn er misschien onderwerpen die u nog mist? Laat het de Wmo-adviesraad dan weten. U kunt mailen naar secretariaat@wmoraadmoerdijk.nl of vul het contactformulier in op hun website.

U kunt zich ook bij hen melden als u meer wilt weten over lidmaatschap van de Wmo-adviesraad.

Het is een vrijwilligersfunctie, het profiel staat op de website van de Wmo-adviesraad.