Regiobestuurders en ministers ondertekenen bestuursovereenkomst Moerdijk MeerMogelijk

Geplaatst: 30-6-2009

Vrijdag 3 juli a.s. wordt in Den Haag de Bestuursovereenkomst van de Gebiedsontwikkeling Moerdijk MeerMogelijk ondertekend door de ministers Van der Hoeven en Cramer, Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, mevrouw Maij-Wegge en de burgemeester van Moerdijk, de heer Denie.

De ministers bekrachtigen wat de colleges van B&W en GS eerder op 2 juni besloten. Ook het Rijk geeft hiermee bestuurlijk groen licht voor het vervolg van de plannen. Het was de bedoeling om de hele besluitvorming voor de zomervakantie af te ronden. Daarom was de ondertekening, zoals ook medegedeeld, tijdig in de agenda's van de ministers gereserveerd. De besluitvorming in Raad en Staten is uiteindelijk iets naar achteren geschoven. Daarom tekenen de bestuurders nu met het nadrukkelijk voorbehoud dat Gemeenteraad en Provinciale Staten moeten instemmen met de bestuursovereenkomst.

Provinciale Staten en gemeenteraad besluiten over de plannen voor de gebiedsontwikkeling op respectievelijk 10 en 16 juli a.s.

(De ondertekening stond eerder gepland op vrijdag 26 juni jl, maar is wegens een spoedberaad in het Kabinet een week doorgeschoven)