Veilig Honk

Een veilig adres waar kinderen op weg naar school kunnen stoppen.

Kinderen die naar de middelbare school gaan in de gemeente Moerdijk moeten vaak ver fietsen. Onderweg naar school kan van alles gebeuren: ongelukjes, kapotte fiets, pesterijen of slecht weer. Het idee achter het project Veilig Honk is om de schoolgaande jongeren wat extra veiligheid te geven.

Logo Veilig HonkOp bepaalde plaatsen langs de schoolgaande routes vinden de kinderen "Veilig Honken". Een Veilig Honk is een huis waar vrijwilligers wonen die een veilige plek bieden. Dat doen ze door kortdurende hulp te geven aan de kinderen als deze daarom vragen. De scholieren kunnen een Veilig Honk herkennen aan het bord dat is aangebracht bij of op de woning.

Veilig Honk-adressen

Voorwaarden

Het project Veilig Honk bevat een aantal belangrijke voorwaarden:

  • De gemeente is regievoerder van het project, waarbij er een samenwerkingsverband is tussen politie, scholen en vrijwilligers van Veilig Honk.
  • Deelnemende vrijwilligers worden gescreend en moeten over een Verklaring Omtrent het Gedrag beschikken. Dit biedt in beginsel de garantie dat de vrijwilligers geen strafrechterlijk verleden hebben en dat geeft dus een extra waarborg voor de veiligheid.