Bijenavond op 18 april in theater de Schuur

Geplaatst: 4-4-2024

Op donderdag 18 april houden de Moerdijkse Klimaatburgemeesters Pascal Rijnart en Yvonne Peters voor alle geïnteresseerde inwoners een informatieve avond over bijen, biodiversiteit en het gevaar van de oprukkende Aziatische hoornaar. De avond vindt plaats in Theater de Schuur in Zevenbergen, inloop vanaf 19 uur.

Imker Henk Boot van Imkerij de Hill uit Etten-Leur presenteert een interactief verhaal over het belang van bijen en biodiversiteit. Henk Boot werkt al jaren samen met de bekende Zevenbergse imker Wim Rijnart, oud-docent van het Markland College.

Grote bedreiging

Na de pauze geeft de Moerdijkse imker Peter van Rugge uitleg over het gevaar van de Aziatische hoornaar, een invasieve exoot die een grote bedreiging vormt voor onze bijen, hommels en andere insecten. En daarmee dus ook voor de voedselvoorziening van de mens. Peter van Rugge legt uit hoe je deze hoornaar herkent en wat je zelf kunt doen als hem ziet, zodat we samen dit gevaar in de kiem kunnen smoren. Uw hulp daarbij is nodig!

Vanuit de gemeente Moerdijk is Wouter van As, beleidsmedewerker landschap en biodiversiteit, aanwezig.

Honingproeverij

De avond vindt plaats in Theater de Schuur, Kerkstraat 23 in Zevenbergen. Start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Tijdens de inloop kunt u Moerdijkse imkers en andere natuurorganisaties treffen. Rond 21.30 uur is de informatieavond afgelopen, waarna de imkers van de imkerij De Rashoeve een honingproeverij verzorgen.

Aanmelden Wilt u erbij zijn? Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u snel aan via ycmapeters@telfort.nl.