Ja, ik wil……trouwen in de gemeente Moerdijk!

Geplaatst: 31-1-2024

Inwoners van de gemeente die willen trouwen of zich als partners willen registreren, hebben vanaf dit jaar in Moerdijk de keuze uit drie soorten ceremonies: gratis, eenvoudig of regulier.

“We merken dat mensen vaker kiezen voor een gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap”, legt wethouder Bennie Blom uit. “Sommige stellen hebben geen behoefte aan een persoonlijke invulling. Het wettelijk deel is voor hen voldoende. Andere stellen willen juist wel een persoonlijke invulling geven aan deze bijzondere dag. Daarom bieden wij stellen nu meer mogelijkheden om de ceremonie naar hun eigen wens in te vullen. In vergelijking met de gratis variant biedt de nieuwe eenvoudige ceremonie meer ruimte voor een korte speech en kunnen er meer gasten bij de ceremonie zijn.”

Jawoord in Moerdijk

Van een korte, gratis ceremonie op maandagochtend in het gemeentehuis tot een uitgebreide ceremonie op een van de trouwlocaties van de gemeente of zelfs in de openlucht: stellen kunnen nu kiezen wat het beste bij hun wensen past. Afhankelijk van de gekozen ceremonie kunnen er meer of minder gasten bij zijn, kunnen stellen al dan niet een trouwambtenaar kiezen en variëren de kosten.

Trouwlocaties

In de gemeente Moerdijk kiezen elk jaar gemiddeld 180 stellen voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap. De gemeente heeft drie eigen trouwlocaties: het gemeentehuis in Zevenbergen (trouwkamer en raadzaal), het voormalige stadhuis in Klundert en het Mauritshuis in Willemstad. Stellen kunnen ook een eigen locatie aandragen. Binnen of in de openlucht. De eigen locatie moet wel aan voorwaarden voldoen. In verband met de verbouwing van het gemeentehuis is de raadzaal een deel van 2024 niet beschikbaar.

Meer lezen

Kijk op onze speciale websitepagina over trouwen en geregistreerd partnerschap in Moerdijk.