Cultuurcoach Linda den Hollander voor Moerdijk gestart

Geplaatst: 7-3-2024

Foto door Wilma Fransen

De gemeenteraad heeft op 14 december 2023 de cultuur- en erfgoednota Moerdijk vastgesteld. Een belangrijk onderdeel van de nota is het aanstellen van een cultuurcoach om het Moerdijkse culturele werkveld te ondersteunen, te verbinden en de uitwisseling tussen Moerdijkse organisaties op gang te brengen. De cultuurcoach is ook het eerste aanspreekpunt voor vragen wat betreft het reilen en zeilen van een vereniging (zoals ledenwerving en vrijwilligers) en denkt mee en ondersteunt de verenigingen. Met plezier kunnen we meedelen dat afgelopen week Linda den Hollander is gestart als cultuurcoach.

Verbinding maken

Linda is een bekend gezicht in de gemeente Moerdijk, onder andere als theaterdocent, tijdelijk beheerder op Fort de Hel en als schrijfster en het gezicht van Vrouwe Sabina op Fort Sabina. Linda den Hollander licht toe: "Ik geef theater les aan kinderen en volwassenen. Mijn doel is vooral om mensen uit hun schulp te laten komen en om leerlingen te laten samenwerken. Dit is dan ook een van mijn taken als cultuurcoach bij meer Moerdijk. De verbinding maken tussen alle verenigingen in Moerdijk."

Coördinator

De cultuurcoach heeft een stimulerende, faciliterende en coördinerende rol, de uitvoering berust bij de organisaties zelf. Op deze manier ontstaat er een platform voor alle cultuur- en erfgoedorganisaties. Met de cultuurcoach als coördinator, in nauwe samenwerking met de intermediair cultuureducatie. De cultuurcoach is aangesteld door meer Moerdijk. Zij vormt daar een team met onder andere de coördinator cultuureducatie San Vermaas die zich met name bezig houdt met activiteiten van cultuur en erfgoed in het onderwijs. We wensen Linda veel plezier en succes als cultuurcoach in Moerdijk!

Bekijk de cultuur- en erfgoednota