Koffie en een appelflap voor onze afvalhelden

Geplaatst: 6-3-2024

Een bijzonder moment vanochtend op onze Milieustraat in Klundert. Daar werden de medewerkers van Afvalservice Breda en onze eigen Buitendienst (letterlijk en figuurlijk) in het zonnetje gezet. Want het is de Week van de Afvalhelden. De perfecte gelegenheid dus om duidelijk te maken dat we ontzettend blij zijn met het werk dat ze doen.

De medewerkers van Afvalservice Breda halen elke dag het afval in Moerdijk op. En onze mannen van de Buitendienst zorgen ervoor dat illegaal gedumpt afval, en afval dat is achtergelaten in de buurt van afvalcontainers wordt opgeruimd. Mooi weer of slecht weer: hun werk gaat altijd door. Zonder hen zouden onze straten een stuk minder schoon zijn.

“Jullie zijn onze afvalhelden”

Koffie en een appelflap dus voor de groep, en een dankwoord van wethouder Jack van Dorst. “Jullie zijn onze afvalhelden.” Stefan Wouters (chauffeur/belader bij Afvalservice Breda) doet het werk graag. “Lekker de hele dag buiten, in beweging en ik kom veel verschillende mensen tegen. En die waardering krijgen we regelmatig. Bijvoorbeeld van de medewerkers van De Parel in Fijnaart, ons vaste adres waar we elke dag koffie krijgen. Maar ook van een inwoner die speciaal voor ons een koelkastje buiten bij de deur zet, met blikjes frisdrank. Hartstikke fijn natuurlijk. We doen ons werk graag voor iedereen.”